Anonim
Image

Rančový důl obložil měšťanské domy z cihel, štuky a povětrnostní oceli

Americké studio Rančový důl dokončil obytnou výstavbu v centru Phoenixu, která se skládá z dvojice odpovídajících budov, z nichž každá obsahuje pět prostorných měšťanských domů.

Volal Uptown Row, vývoj zahrnuje 10 jednotek, které byly postaveny na 0, 71 akr (2 873 čtverečních metrů) místě, které dříve bylo zchátralé parkoviště.

Projekt je navržen tak, aby překročil hranici „mezi rodinným domem a komplexem pro více rodin:“ řekl Ranch Mine, mladý místní ateliér. Jednotky dohromady tvoří celkem 17 322 metrů čtverečních (1 610 metrů čtverečních).

Image

Projekt je navržen tak, aby byl přátelský pro chodce, a nachází se mezi obchodní tepnou a historickou rezidenční čtvrtí. "Najde harmonii v rozmanité čtvrti a spojí nesourodé prvky v rafinovaném moderním komplexu, " uvedl tým.

Vývoj je jen 500 stop (152 metrů) od stanice lehkého vlaku.

Image

Společnost Phoenix, město zaměřené na auto, známé svým příměstským rozrůstáním, otevřelo v prosinci 2008 systém lehkých železnic. Město „spoléhá na automobil, ale aktivně přechází na veřejnou dopravu“, uvedla firma.

Vývoj se skládá ze dvou identických budov, které napodobují měřítko blízkých komerčních struktur. Každá budova obsahuje pět městských domů, které jsou zhruba stejné velikosti jako historické obydlí v sousedství.

"Ke každé z těchto jednotek se dostanete přes pěší chodníky uprostřed pouštní výsadby a rozdělené blokové zdi, která poskytuje příležitostné příležitosti pro styk se sousedy, " uvedlo studio.

Ve dvou jednotkách architekti začlenili kancelářské prostory v přízemí se samostatnými vchody. Kanceláře jsou určeny k uspokojení rostoucího počtu lidí provozujících domácí podniky, uvedl tým.

Pro vnější opláštění použil tým tři primární materiály.

Zrezivělá ocel odkazuje na průmyslový charakter blízkých nemovitostí, zatímco cihlová dýha je kývnutím na 90 let starý adobe dům na stejné ulici. Světlý štuk, oblíbený materiál ve Phoenixu, dodává vizuální kontrast.

Aby bylo zajištěno neustálé „oči na ulici“, věnovali architekti zvláštní pozornost umisťování oken. Přidal také vyčnívající krabice, které zastíní prosklené otvory.

Image

Uvnitř třípodlažní bytové jednotky nabízejí 10 metrů vysoké (tři metry) stropy a velké posuvné prosklené dveře, které se otevírají na soukromé nádvoří obklopené bílými betonovými tvárnicemi.

Tým umístil obytné prostory v prvním patře, ložnice ve druhém patře a flexibilní prostor v horním patře.

„Tento flexibilní prostor má mokrý bar a otevírá se na střešní terasu s vestavěným grilem a vytváří ideální vnitřní a venkovní zábavní prostor, který umožňuje úžasný výhled na město, hory a pouštní oblohu za sebou, “ uvedla firma .

Image