Anonim
Image

Dramatické skládané přístřešky přístřeší na terase auditoria MX_SI Architects ve Španělsku

Z jedné strany tohoto sálu ve španělské provincii Córdoba se rozprostírá obrovský baldachýn a přehýbá se přes terasu u řeky, což povzbuzuje návštěvníky, aby se loučili před a po představení.

Image

Architekti MX_SI se sídlem v Barceloně navrhli Městské hlediště pro pořádání představení a výstav ve městě Lucena. Cílem architektů bylo vytvořit řadu vnitřních a venkovních prostor, které mají flexibilní využití, a zajistit spojení s městskou řekou Lucena.

Image

Hlavní hlediště je obsaženo v obdélníkové struktuře s monolitickou střechou.

Image

Úhlová střecha pokrývá stoupací stezku, která vede rovnoběžně s řekou, a na jejím konci se nachází posezení v restauraci, výstavní prostory a velká terasa-cum-foyer.

Struktura je pokryta zvlněnými proužky hliníku a podepřena červenou kovovou kostrou.

„Procházka podél řeky poskytuje prostorovou sekvenci založenou na různých gradientech otevřených, polokrytých, krytých a uzavřených prostorů, “ uvedli architekti. „Je vytvořeno velké místo nebo otevřené fórum pro davy, které se shromažďují na koncertech a venkovních akcích.“

"Přístup do budovy je přes rampu s převisem verandy, která obnovuje foyerovou terasu, která umožňuje výhled na řeku, a vytváří chladné, zastíněné mikroklima, které povzbuzuje nejen veřejnost hlediště, ale i ty z města, " dodali.

Široké dveře jsou maskovány na jednom konci hlediště a otevírají se na další terasu, kterou lze použít k pořádání představení pod širým nebem za hezkého počasí.

Stavba byla zahájena před finanční havárií v roce 2008, což vedlo ke snížení rozpočtu projektu.

Architekti byli nuceni rozdělit dokončení budovy na fáze a přizpůsobit design tak, aby byl časově a nákladově efektivnější.

Image

První fáze byla dokončena čtyřpodlažní budova, ale dokončena byla pouze její dvě podlaží. V domě jsou hlavní prvky jako jeviště, šatny a úložné prostory.

V druhé fázi se objeví přidání konferenční místnosti, tiskového prostoru, galerie, stejně jako boxů a amfiteátru.

Image

Zvlněný plášť budovy je tvořen řadou hliníkových profilů - technika zvolená tak, aby se dala rychle a snadno sestavit, a snížit tak náklady na výstavbu.

Uvnitř je hlediště s tmavě osvětleným stropem a oranžovými stěnami, zatímco ve výstavním prostoru jsou lesklé bílé podlahy a střecha, která se naklání až ke stěně zasklení.

Image