Anonim

Davidson Rafailidis má špičková studia pro umělce a keramika se třemi úhlovými střechami

A + Awards: trojice monolitických střech chrání tuto sadu ateliérů pro pár malířů a keramiků, což byl jeden z vítězů letošních cen Architizer A + Awards.

Buffalo, newyorské architektonické studio Davidson Rafailidis vytvořilo He, She & It pro pár, kteří chtěli pracovat vedle sebe, ale každý potřeboval svůj vlastní odlišný prostor.

Jeden je umělec, zatímco druhý keramikář a stříbrník, takže firma navrhla tři odlišné, ale propojené struktury - koncipované jako série přístřešků -, aby pojaly různé funkce, vedle sdíleného skleníku.

Image

"Na povrchech, kde se tyto oddělené přístřešky spojují, jsou stěny zcela odstraněny až do výšky šesti stop osm palců, " řekl Davidson Rafailidis.

"Zbývající segmenty hřebenové stěny nahoře fungují jako strukturální vazníky, které volně překlenují otvory, takže se zdá, že se struktura vznáší nad otevřeným přízemím."

Každý z přístřešků má dramatickou monolitickou střechu s velkým převisem, navrženou tak, aby odváděla vodu a nasměrovala ji na tři zahrady osázené tak, aby poskytovaly obrazovky, které chrání studia před nedalekým domem.

Dlouhý, úzký prostor pro umělce zabírá jednu stranu budovy bez oken v bílých stěnách pro maximalizaci dostupných pracovních ploch.

Prostor je nejlépe osvětlený, aby byla hladina světla konzistentní. Ze šikmého stropu je vystřižen pás, který odhaluje dřevěnou konstrukci a vytváří dlouhé střešní světlo.

Pracovní plocha pro keramiku a stříbro je širší a je lemováno mýdlovým javorovým dřevem s velkými okny a řadou světelných návrhů vhodných pro různé úkoly.

Image

V přízemí je umyvadlo a pracovní stůl pro mokré keramické práce, zatímco sada dřevěných schodů v jednom rohu vede do menšího boxovitého prostoru zasazeného pod střechou. Používá se pro jemnější výrobu šperků.

Konečně, skleník je polykarbonátový obal, který vytváří prostor, kde mohou rostliny růst v kontrolovaném klimatu.

„Každý prostor nabízí atmosféru, která se zásadně liší od ostatních, “ uvedli architekti. "Zřetelná atmosféra prostor odráží nejen jejich příslušné využití, ale také předurčení klientů."

Image

Každý prostor má také svůj vlastní vchod, zatímco skládací a posuvné dveře uvnitř umožňují, aby byly všechny prostory vzájemně uzavřeny nebo spojeny do jedné otevřené budovy. Vnitřní dveře lze také použít k regulaci teploty budovy.

Image

Byl vybrán jako favorit poroty v kategorii Architektura + Pracovní plocha 2016 A + Awards.

Ceny pořádá Architizer a propagují a oslavují nejlepší projekty a produkty roku. Jejich stanoveným posláním je vychovávat uznání smysluplné architektury ve světě a prosazovat jeho potenciál pro pozitivní dopad na každodenní život.

Kategorie Architecture + Workspace je jedním z několika projektů, které upozorňují na projekty, které řeší sociální výzvy a normy.

Zjistěte více o cenách A + »

Přihlášky jsou nyní přijímány na příští ocenění A +, přičemž sleva je k dispozici pro podání do 4. listopadu 2016.