Anonim

Betonový holubník přeměněný na dětský domeček od AZO Sequeira

Malá betonová stavba, která kdysi sloužila jako dům pro holubice, byla přeměněna portugalským studiem AZO Sequeira Arquitectos Associados na zahradní hernu.

Bývalý holubník seděl opuštěně v zadní zahradě domu Braga klientů, a tak požádali tým AZO Sequeira, aby jej vytvořil do prostoru, který mohli využít.

Reakcí architektů bylo vytvořit hernu ve vyvýšeném prostoru, který holubice dříve používali, zatímco dutá oblast pod ní nyní obsahuje koupelnu sloužící rodinnému bazénu.

„Rozhodli jsme se navrhnout dětský domek a balneary, které by sloužily bazénu. Celá rodina tento nápad milovala, “ uvedli designéři.

"Chtěli jsme hernu inspirovanou magií, fantazií a také dětskými sny a vzpomínkami, " pokračovali. "Proměnili jsme starý dovecote v minimální betonový" stromový dům ", který představuje tyto vzpomínky a fantazie."

Image

Samotný dům je holá betonová, bunkrovitá konstrukce se sedlovou střechou a dřevěnými stěnami.

To je zvednuto přes drsné kamenné zdi, vytvořit dojem, že to vznáší se. Ve skutečnosti je však podepřena centrální betonovou stěnou, která je z vnější strany stěží viditelná.

Image

„Hledali jsme způsob, jak by to vypadalo, jako by se hlavní svazek vznášel, jako stromový dům, ale současně musel být vyvážený a čistý, “ uvedli architekti.

Některé původní detaily zůstávají, jako trojúhelníkové otvory, do kterých by holubice vstoupily.

Byly však také přidány nové prvky, včetně dřevěných okenních a okenních rolet se stříbrným tónem a vstupního portálu z kovového kovu.