Anonim

Wilkinson Eyre vkládá současné podrobnosti do knihovny Oxfordské univerzity Gilesa Gilberta Scotta

Wilkinson Eyre vytvořil dramatický lightwell a střešní čítárnu pro její revizi knihovny navržené Gilesem Gilbertem Scottem na Oxfordské univerzitě - jeden ze šesti projektů, který se dnes o cenu Stirlingovy ceny bojuje.

Londýnská Wilkinson Eyre byla požádána, aby otevřela interiér Bodleianské knihovny postavené ve 40. letech 20. století - nyní přejmenované na Westonovu knihovnu - kterou slavný britský architekt navrhl jako více úložného prostoru než vzdělávacího centra.

Fotografie James Brittain

S přemístěním hromádek knih o prostor do nového zařízení mimo lokalitu bylo možné, aby památkově chráněná budova nabídla studentům univerzity širší rozsah zařízení.

„Záměrem bylo otevřít budovu, aby se umožnil větší přístup veřejnosti a zapojení se do činností probíhajících uvnitř, “ vysvětlil Wilkinson Eyre.

Image Fotografie James Brittain

Prvním krokem architektů bylo znovu naplánovat vnitřní uspořádání. S odstraněním komínů v centru budovy byl dostatek prostoru pro vytvoření velké, osvětlené haly.

Image Fotografie John Cairns

Tato víceúčelová místnost s názvem Blackwell Hall vytváří velký vchod, prostor pro setkání studentů a flexibilní výstavní prostor.

Zahrnuje také kavárnu, informační pult a historické artefakty, včetně mapy tapisérií 16. století a podloubí 15. století zapůjčeného v muzeu V&A.

Image