Anonim

Abramson Teiger staví obytnou budovu na louce ve Wyomingu

Americké studio Abramson Teiger vytvořilo venkovský dům ve Wyomingu, který se skládá z nízko položených objemů vyrobených ze skla, betonu a oceli odolné vůči povětrnostním vlivům.

Rezidence Wyoming se nachází v blízkosti malebného města Jackson na západě státu, které je obklopeno horami.

Image

Jednopatrový dům s rozlohou 650 metrů čtverečních (650 metrů čtverečních) je zasazen do mírně svažité louky. Skládá se ze dvou nízko položených, přímočarých svazků a oddělené garáže, která je zapuštěna do krajiny.

Vytvoření budovy, která pracovala v souladu s přírodním prostředím, bylo pro projektový tým prvořadým zájmem.

Image

„Rezidence Wyoming, která se odráží ve vznešenosti pohoří Teton a zároveň hladce obývá sousední louky a pastviny, vykazuje svědomité manželství s tvarem a materiálem, “ uvedl Abramson Teiger Architects, studio založené v Los Angeles.

"Domu se podaří u vchodu cítit slušně a úderně, ale je skryta před pohledem dolů z louky a z údolí."

Image

Rezidence je opláštěna ocelí Corten, s panely mírně posunutými pro vytvoření vizuálního zájmu. Stěny z betonu tvarovaného do panelů, které byly nality na místě, jsou viditelné na vnější i vnitřní straně.

Úhlové zinkové střechy mají trvat desítky let s malou nebo žádnou údržbou.

Image

"Téměř každý materiál implementovaný v tomto domě byl vytvořen tak, aby vytvořil bezúdržbový prostor, který vydrží počasí a lepší s věkem, " uvedli architekti.

Návrh vyžadoval pouze minimální změny na webu. Pro udržení přirozeného stupně tým zvedl část struktury pomocí betonových sloupů, které vyžadovaly minimální založení základů.

"K jedinému významnému narušení půdy dochází v zapuštěné garáži, která byla nahoře doplněna zelenou střechou, aby se zachovala louka, " uvedla firma.

Leštěné betonové podlahy dodávají prostoru moderní dojem, zatímco dřevěné obložení dodává teplům stropy a přízvukové stěny. Okna od podlahy ke stropu orámovaná černým kovem poskytují nádherný výhled na malebný terén.

Image

Program zahrnuje prostorné hlavní apartmá, řadu menších ložnic a otevřenou kuchyň, obývací pokoj a jídelní kout.

V chodbě, která funguje jako umělecká galerie, instaloval tým nízká okna, která osvětlují prostor a zároveň zabraňují přímému slunečnímu záření zasáhnout umělecká díla. Sádrokarton byl pečlivě změřen a nainstalován tak, aby vyhovoval měření každého uměleckého díla.

Image

„Tyto pečlivé detaily v kombinaci s nápadným uspořádáním domu vytvářejí harmonické spojení funkcí a designu, “ uvedla firma.

Vzhledem k blízkosti domu k lyžařským parkům přidala firma bahenní místnost s dostatkem úložiště a vestavěným ohřívačem lyžařských bot. V bytě je také vnitřní a venkovní koupelna.

Image