Anonim

Züst Gübeli Gambetti přidává budovu ve tvaru schodiště do univerzitního kampusu ETH v Curychu

Švýcarské studio Züst Gübeli Gambetti dokončilo dlouhou, úzkou budovu, která vystupuje po travnatém svahu, aby poskytla další výukový prostor v univerzitním kampusu ETH v Curychu.

Ateliér v Curychu, který společně založili architekti Roman Züst, Michel Gübeli a Andrea Gambetti, vyhrál soutěž o návrh budovy o rozloze 8 500 metrů čtverečních.

Image

Poskytuje další kanceláře a výukový prostor pro univerzitní kampus Hönggerberg, který se nachází na okraji Curychu.

Architekti pojmenovali projekt Dobrodružství ve vodorovném směru po jeho podlouhlé podobě, která zahrnuje řadu bloků, které vyčnívají 200 metrů po svahu vedle stávajícího areálu.

Image

„Díky své protáhlé podobě a stupňovitému hromadění představuje ikonická budova HCP začátek kampusu vědeckého města pro všechny, kteří se přibližují z centra, “ uvedlo studio.

"V úctě, i když není podřízen svému architektonickému staršímu bratrovi, sousedícímu chemickému komplexu HCI, nový příjezd leží nízko a objímá půdu, " dodal.

Každý přímočarý blok je obložen střídavými proužky zasklení a neprůhledným šedým pláštěm, které vytvářejí vzor přes chequerboard přes vnější stěny.

Budovy ve tvaru písmene V podpírají budovu, když vystupují po krajině a vytvářejí tři chráněné terasy pod bloky.

„Zevnějšek fasádní šachovnice zvýrazňuje sochařské vlastnosti vyváženého objemu a zároveň zajišťuje flexibilitu použití díky svým modulárním, opakujícím se otevřeným a uzavřeným prvkům, “ uvedlo studio.

Image

Uvnitř je 155 pokojů obsahujících studijní a seminární prostory a kuchyň pro katedru materiálových věd univerzity.

Zatímco krátkým úkolem bylo poskytnout rychlé řešení nedostatku prostoru v areálu, architekti se chtěli vyhýbat typu hromadně vyráběných kabin nebo kontejnerů, které by se v těchto situacích mohly obvykle použít.

„Všechno, co klient původně požadoval, bylo dočasné řešení pro okamžitý nedostatek místa, “ uvedli.