Anonim

London Natural History Museum připravilo Niall McLaughlin Architects na významné rozšíření

Muzeum přírodní historie v Londýně získalo stavební povolení pro významnou modernizaci svých vstupních prostor, které navrhli architekti Niall McLaughlin a krajinářská firma Kim Wilkie.

Plán dvou londýnských firem přidá do hlavních přístupových prostorů muzea řadu nových funkcí, včetně podzemního kláštera, divoké zahrady a veřejného náměstí.

Tyto dodatky promění způsob, jakým lidé vstupují do muzea, vytvářejí štědré nové shromažďovací prostory a zlepšují zážitek pro zdravotně postižené návštěvníky.

Image Niall McLaughlin Architekti a krajinářská firma Kim Wilkie přidají do přístupových prostor muzea řadu nových funkcí, včetně podzemního kláštera

"Projekt areálu značně zlepší přístup do muzea, sníží fronty a změní z právě roztroušeného venkovního prostoru na řadu galerií pod širým nebem, které staví světovou scénu pro každou návštěvu, " uvedl Niall McLaughlin Architects.

Ve spolupráci s Kim Wilkie získala firma Niall McLaughlin v dubnu 2014 soutěž o projekt.

V září 2016 dostali územní rozhodnutí, což připravilo cestu pro zahájení výstavby. Cílem je dokončení všech prací do roku 2020 v rámci širší rozvojové strategie muzea.

Image Nad klášterem bude nové veřejné náměstí na stejné úrovni jako uliční krajina

Celkem budou existovat tři nové zóny. První, nazvaný The Square, se bude zabývat oblastí, kde většina návštěvníků dorazí do muzea, na křižovatce mezi Cromwell Road a Exhibition Road.

Zde bude nové náměstí umístěno na stejné úrovni jako uliční scenérie, zatímco pod ním bude otevřený klášter pod širým nebem vytvořit nový vchod pro návštěvníky přicházející z stanice metra South Kensington.

Přímo za nimi budou východní pozemky upraveny jako „geologická časová osa toho, jak se život změnil v neuvěřitelně dlouhé historii Země“.

Image Nově krajinářský východní areál bude zahrnovat bronzový odlitek diplodocu, který stál za poslední tři desetiletí ve vstupní hale muzea.

Tato oblast bude zahrnovat bronzový obsazení diplodocu - přezdívaného Dippy místními obyvateli - který stál ve vstupní hale muzea za poslední tři desetiletí, ale který se chystá zahájit prohlídku Velké Británie.

Západní areál bude zahrnovat novou zahradu s volně žijícími živočichy, která bude v současné době třikrát větší než ta v současné době. Tato oblast bude věnována rostlinám a zvířatům, které se daří ve městech.

"Společně [tři zóny] vytvoří živé spojení mezi přírodním světem a sbírkami a výzkumem uvnitř muzea, " uvedli architekti.

Image Západní areál bude zahrnovat velkou divokou zahradu věnovanou rostlinám a zvířatům, která se daří ve městech

Niall McLaughlin, původem z Dublinu, založil své londýnské studio v roce 1990 a dokončil projekty od eliptické kamenné kaple po dřevěnou rybářskou chatu.

Sleduje několik dalších zavedených architektů, kteří pracovali v Přírodovědném muzeu zařazeném do stupně I - románské budově navržené koncem 19. století architektem Alfredem Waterhouseem.

V roce 2009 dánská firma CF Møller dokončila Centrum Darwin, ve kterém jsou umístěny historické sbírky muzea a jeho pracující vědci. O dva roky později v londýnském ateliéru Carmody Groarke nainstaloval památník a vzdal hold obětem tsunami v Indickém oceánu v roce 2004.