Anonim

Blee Halligan Architects aktualizuje dům v severním Londýně s prodloužením podobným lucerně

Blee Halligan Architects zrekonstruovala a rozšířila dům na kopci Highbury v severním Londýně pomocí černého zasklení a světlého zdiva, aby se do zákulisí výhledu do zadní zahrady.

Rozšíření o 100 metrů čtverečních bylo navrženo londýnským studiem tak, aby poskytovalo novou otevřenou kuchyň a jídelnu pro velkou rodinu žijící na čtyřpodlažní viktoriánské terase.

Architekti si vybrali zasklení ve stylu Crittall - výrobce průmyslových oken populárních ve dvacátých a třicátých letech 20. století, aby uzavírali prostor v jedné výšce. Tyto černé mřížkové rámy také zahrnují monolitickou skleněnou střechu.

Image

Ke stávajícímu domu byla také přidána přístavba střechy, aby se vytvořila kancelář, která se vyznačuje širokým pásem zasklení směrem do zahrady.

Image

"Kritéria byla použita pro sjednocení výšky - pevná zasklení, boční zavěšená okna a dveře poskytují jednotný a jednotný vzhled, když jsou zavřená, " řekl spoluzakladatel studia Greg Blee pro Dezeen.

„Bezrámové prosklené prodloužení bočních vrat se vysouvá do zahrady a přitom vytváří vysazený dvůr do hlavního domu a světlý kout, dost velký na pohovku, “ dodal.

"Prosklená střecha se svažuje dolů k sousední nemovitosti, aby se snížil dopad zastínění, aniž by došlo k narušení pocitu prostoru a objemu uvnitř."

Image

Mezi přístavbou a původním domem je vytvořeno malé nádvoří a zdobené rostlinami.

Uvnitř přístavby jsou odolné povrchy dubové parkety, světlé cihlové zdivo a černé dřevo.

"Byly specifikovány odolné materiály, protože se jedná o velkou rodinu, která miluje zábavné a chtěli, aby interiér vypadal s věkem lépe, " řekl Blee.

"Černá byla vybrána jako vnější barva, takže se zdála recesivní vůči barvě zralé zahrady a v noci se zdála jako stín pro lucernu jako šikmá střecha, " dodal.

Image