Anonim

Tokijský dům navržený architektem Satoru Hirota tak, aby obyvatelům poskytoval maximální soukromí

Vícevrstvá fasáda vytváří obyvatelům tohoto tokijského domu zvláštní soukromí navržené místní firmou Satoru Hirota Architects (+ slideshow).

Image

Tato lokalita se nachází v jedné z mnoha hustě zabalených čtvrtí japonského hlavního města, takže stejně jako mnoho místních obyvatel stavících nové domy, klienti požadovali dům uzavřený z rušného prostředí.

Aby toho bylo dosaženo, tým Satoru Hirota navrhl dvoupodlažní nemovitost s nárazníkovými zónami mezi obytnými prostory a ulicí.

První z nich je uzavřená terasa s dvojitou výškou, která stojí před budovou. Za ním je ze všech stran parkovací plocha lemována betonovými zdmi.

Stěny ohraničující tyto dva prostory umožnily stínění všech čelních oken. Všechny jsou perforovány vlastními otvory, ale jen málo řádků, což znamená, že kolemjdoucí, čelí sortimentu neprůhledných povrchů.

„Bylo to obtížné zajistit soukromí, takže musíme brát v úvahu polohu a velikost otvorů a upravovat smysl pro vzdálenost a pocit otevřenosti, “ vysvětlil Hirota.

"Tato úprava měla za následek kolísání vzhledu tohoto domu."

Image

Z tohoto důvodu Hirota pojmenovala projekt Dům fluktuací.

Vchod do budovy je umístěn na konci cesty, která vede podél betonové zdi ohraničující parkovací místo pro auto. Vede přes malou vstupní halu k velkoryse dimenzovanému prostoru obsahujícímu obývací pokoj, jídelní kout a kuchyň.

Image

Tento otevřený pokoj má dřevěné podlahy, bílé stěny, nízko zavěšené závěsné osvětlení a sedadla v různých barvách a barvách. Kolem zdí se také nachází ocelové a dřevěné schodiště, které vede k ložnicím nad podlahou.

Toto uspořádání umožnilo část místnosti být prostorem s dvojitou výškou, který se otevírá na terasu posuvnými skleněnými dveřmi.

"Prostor různých výšek vytvořil scénu různých životů, " dodal Hirota.