Anonim

Ward + Blake používá zachráněné dřevo a povětrnostní ocel k oděvu rustikální dům Wyoming

Americká firma Ward + Blake Architects dokončila rezidenci a penzion v západním Wyomingu, který nabízí rustikální materiály a nádherný výhled na okolní hory (+ slideshow).

Rezidence Safir se nachází v malebném lyžařském městě Jackson, které slouží jako brána do dvou národních parků.

Image

Dům spočívá na rovném místě, které se dívá směrem k Tetonskému pohoří na sever a Spící indická hora na jihozápad a leží v migrační stezce domorodých losů.

Venkovský majetek obsahuje hlavní rezidenci a rodinný dům o celkové rozloze 697 metrů čtverečních. Na vnější straně budov je umístěna řada dřevěných paluby, z nichž jeden je vybaven vířivkou.

Image

Obě struktury jsou zakončeny šikmými střechami a jsou potaženy zachráněným dřevem a ručně vyráběnou povětrnostní ocelí.

Kovové panely byly uspořádány tak, aby odrážely vnitřní funkce domu a zvyšovaly „rytmus a kadenci“.

Image

„Chybějící ochranná povrchová úprava oceli podporuje dokonalou korozi a vytváří neustále se měnící skvrnitou fasádu, od oranžové až po tmavě nahnědlou fialovou, “ řekl Ward + Blake Architects, firma se sídlem v Jacksonu založená v roce 1996.

Aby bylo možné využít výhled z hlavního domu, většina pokojů byla umístěna na ose východ-západ. Jednopodlažní rezidence ve tvaru písmene L je rozdělena na dvě křídla.

Image

Jemně zakřivená „galerie“ vede do ložnic a společenské místnosti ve východní části.

Západní polovina obsahuje hlavní apartmá, otevřenou kuchyň, jídelnu a obývací část. Velká okna poskytují zarámovaný výhled na tyčí hory v dálce.

Image

„Velké rozlohy skla s rozebranými skleněnými rohy zajišťují, že snímání pohledu je více než statický čelní portrét, “ uvedla firma a dodala, že zasklení také za denního světla.

Penzion byl umístěn na jih od domu a tvořil nádvoří mezi dvěma obydlími. Tento venkovní prostor „definuje vstup do hlavního domu a zároveň ho chrání před jihovýchodními větry, které převládají v zimě“.

Součástí penzionu jsou dvě „klášterní“ ložnice, otevřená kuchyně, jídelna a obývací pokoj.

V obou strukturách interiér dotváří rustikální materiály na fasádě. Paprsky a obložení jsou spíše strukturální než ozdobné.

Image

Příjezdová cesta byla umístěna čtyři metry (1, 2 metru) pod stupněm - tah, který pomohl udržet „nedotčené výhledové chodby“.

„Toto umístění navíc umožnilo umístit garáž níže ve srovnání s úrovní podlahy hlavního domu, což při pohledu z jihu snížilo zdánlivou hmotnost domu, “ dodala firma.

Image