Anonim

Branch Studio Architects obnovuje dům snů v 60. letech v Melbourne

Tento dům z šedesátých let v příměstském Melbourne byl přepracován Branch Studio Architects a vytvořil moderní domov pro vnučku původního majitele (+ slideshow).

Místní firma byla pověřena obnovením vysněného domu dvojice židovských uprchlíků - jednoho, který přežil koncentrační tábor v Osvětimi -, který přišel do Austrálie s jen o něco víc než jen oblečením na zádech.

Image

Pár postavil dům, jakmile si mohli dovolit, a žili v něm po zbytek svého života.

Poté, co oba zemřeli, bylo předáno jejich vnučce Danielle a jejímu manželovi Adamovi, který pracuje jako spisovatel - odtud název projektu, spisovatelský dům.

Image

Krátký příspěvek spoluzakladateli pobočky Studio Brada Wraye měl obnovit dům na jeho dřívější slávu, aniž by se z něj stal „mauzoleum z poloviny století“.

Image

"Naším společným záměrem bylo, aby jakékoli nové práce, které jsme v domě provedli, neovlivnily původní integritu původního domu a vzpomínky, " vysvětlil Wray.

„Mezi vytvořením nostalgického„ muzea “něčeho, co bylo, a odstraněním veškeré představy o existujícím všem dohromady, je často velmi jemná hranice, “ řekl.

Image

Dvoupodlažní dům, který byl postaven v roce 1968, navrhl objevující se designér Michael RE Feldhagen, chráněnec modernistického architekta Ernesta Fookse.

Jednalo se o jednu z mnoha vlastností mezinárodního stylu postavených v té době v oblasti Caulfield, ačkoli mnoho z nich bylo od té doby zbořeno.

S ohledem na to se Wrayův tým rozhodl opustit fasádu budovy do značné míry nezměněnou. Jedinou skutečnou změnou bylo přidání oken s ocelovým rámem, které nahradí původní dřevěná okna, a minimálnější bílé barevné schéma.

Mnohem větší změna byla provedena v zadní části domu, kde byla vytvořena nová „společenská paluba“. Paluba, lemovaná soukromými obrazovkami z perforovaného hliníku, rozšiřuje budovu dále do zahrady.

"[To] nejen vyřešilo praktický problém s výhledem, ale co je důležitější, bylo použito k rozšíření vnitřních oblastí k vytvoření mnohem flexibilnější vnitřní / vnější soudržnosti vesmíru, " řekl Wray.

Uvnitř je dům stále naplněn zakázkovým truhlářem vytvořeným Jacobem Rudowským - oblíbeným místním řemeslníkem - krátce po dokončení domu.

Jednou z největších výzev bylo navrhnout moderní interiér, aniž by se tyto obnovené tradiční prvky cítily na místě. Wray se riskoval tím, že se rozhodl je spárovat s překližkovými povrchy a betonovými podlahami.

Image

„Doufala jsem, že manželství syrové a rafinované bude bezproblémové a elegantní, “ řekl Adam.

„Za tímto účelem byla každá místnost v dvoupodlažní budově zcela znovu představena, ale v každém prostoru zůstaly náznaky původních, velikonočních vajec směřujících k tomu, co přišlo dříve, “ dodal.

Image

Za palubou je uspořádán sortiment obytných a jídelních prostorů kolem velkorysé foyer lemované překližkou, který slouží jako galerie pro klienty k zobrazení jejich umělecké sbírky.

V kuchyni najdete moderní skříňky, které jsou koncipovány z překližky vyprané limetkou, zatímco obytný prostor je vybaven starými pohovkami, které jsou čalouněny v zářivě zelené látce.