Anonim

Hliníkové žaluzie pokrývají zakřivené stěny domu a kavárny v Jižní Koreji

Šikmé rošty z hliníku pokrývají nepravidelnou zakřivenou podobu tohoto domu a kavárny v provincii Gyeonggi navržené jihokorejskou architektonickou praxí AND (+ slideshow).

Image

Architekti v Soulu, jejichž název je zkratkou architektury Novel diferenciace, pojmenovali projekt Louverwall po výrazném opláštění.

Image

Žaluzie pokrývají prosklenou zeď, která směřuje ven na ulici ve městě Paju, a zakřivuje se v jednom rohu a tvoří střechu budovy.

Image

Lamely zprostředkovávají množství světla, které vstupuje do budovy, která obsahuje kavárnu v přízemí a domov pro pár - a jejich pět koček - ve dvou nadzemních podlažích.

„Cílem je mít měkké denní světlo v prostoru kavárny, protože směřuje na západ, “ vysvětlili architekti. "Rozhodli jsme se omezit přímé světlo na západ a přivést světlo na jih."

Uvnitř kavárny je železobetonová struktura budovy ponechána odkrytá a spárována s bleděmořeným dřevem a kovovým nábytkem. Žaluzie vrhají dramatické lineární stíny na světelné plochy.

Image

„Světlo se vlní mezi obě zakřivené zdi, což zdůrazňuje vertikální prostor, “ uvedlo studio. "Když chodíme po schodech nahoru, abychom dosáhli zbytkového prostoru, můžeme zažít maximální hru světla a stínu a svislost."

Image

"Světlo, které se mění každou minutu, se dotýká vnitřních povrchů, " dodal. "Na stěnách je zaznamenán každý pohyb mraků, slunce a změn ročního období."

Návrh fasády byl zmapován pomocí Parametric Louver Design System - počítačového algoritmu vyvinutého vědci ze Soulské národní univerzity, který vypočítává nejúčinnější formu mřížky pro jakýkoli daný povrch.

Image

Vybrání pokryté bledými cihlami poskytuje dva oddělené vchody do budovy o rozloze 188 metrů čtverečních - prosklené pro kavárnu a šedé dveře do domu.

Image