Anonim

Přírodní centrum Bohlina Cywinského Jacksona v Pittsburghu „se mísí s okolními lesy“

Tenké sloupy a dřevěné obklady, které stojí před tímto vzdělávacím zařízením v Pittsburghském parku, jsou navrženy tak, aby pomohly budově zapadnout do lesního prostředí (+ slideshow).

Frick Environmental Center, navržené americkou firmou Bohlin Cywinski Jackson, se nachází v Pittsburghu v Pensylvánii a slouží jako brána do parku Frick - 644 akrového parku o rozloze 260 hektarů, který byl vytvořen v roce 1919.

Centrum je společným podnikem mezi městem a Pittsburgh Parks Conservancy a je navrženo tak, aby získalo certifikaci Living Building Challenge, která se uděluje projektům, které prokazují vysokou úroveň udržitelnosti v oblastech, jako je spotřeba vody a energie, materiály a zdraví.

Podle týmu by centrum mělo být prvním městským zařízením s volným vstupem na světě, které by získalo certifikaci Living Building Challenge.

Budova je zasazena do svahu a stojí před ní alela domorodých stromů a vstupuje se přes chodník a most. Přímočará konstrukce je zakončena expanzivní střechou s hlubokými převisy podporovanými tenkými sloupy.

Skleněné a dřevěné fasády jsou navrženy tak, aby reagovaly na přírodní prostředí.

Image Fotografie Alexander Denmarsh

"Exteriér budovy, obložený místně a udržitelně sklizenou černou kobylkou, se mísí s okolními lesy, což evokuje jakost domu, " řekl Bohlin Cywinski Jackson, firma založená v roce 1965 a sídlící ve Wilkes-Barre v Pensylvánii.

Budova, která má rozlohu 15 600 čtverečních stop (1 450 metrů čtverečních), slouží jako vzdělávací centrum pro děti školního věku a také "stovky tisíc lidí", které se mají každý rok navštívit. Neexistuje žádný vstupní poplatek.

Image Fotografie Alexander Denmarsh

Budova obsahuje učebny, „veřejný obývací pokoj“ a galerii, kanceláře, úložné prostory a podpůrné prostory pro zaměstnance. Projekt také znamenal restaurování historických vrátnic a fontány.

V rozebraném interiéru jsou leštěné betonové podlahy a stoly a lavice z hrubě řezaného dřeva.

Fotografie Kent Suhrbier

Provozovatelná okna usnadňují přirozenou ventilaci, zatímco zasklení v plné výšce poskytuje rozsáhlý výhled na zeleňový park.

„Projekt je inspirován posláním klientů vzdělávat a angažovat se a zahrnuje mnoho svých udržitelných funkcí jako interaktivní prvky při navrhování budov a pozemků, poskytuje dětem a rodinám praktické environmentální vzdělávání a plní roli centra jako živé učebny. ", řekl tým.

Image

Zařízení je zkonstruováno tak, aby spotřebovalo o 35 procent méně energie než srovnatelná budova. Dosáhne čisté spotřeby energie a vody pomocí prvků, jako jsou tepelná čerpadla v zemi, sálavé podlahy, fotovoltaické pole a systém pro zachycování a opětovné využití dešťové vody.

"Aby se minimalizovala uhlíková stopa projektu, všechny stavební materiály pocházely z okruhu 1 200 mil od místa, " dodal tým.

Image