Anonim

Cihlová "pixel patchwork" obálky Residenza Le Stelle bydlení od Buzzi Studio Di Architettura

A + Awards: zdivo sestavené roboty tvoří zvlněné fasády napříč těmito bytovými domy ve Švýcarsku - nejnovější projekt v naší sérii o vítězích z letošních Awards Awards (+ slideshow).

Residenza Le Stelle, navržený Buzzi Studio Di Architettura, zahrnuje soubor tří šestipodlažních budov v Locarnu, z nichž každá obsahuje systém zděných cihel popsaný studiem jako „patchwork pixelů“.

Buzzi Studio Di Architettura spolupracoval se švýcarskou společností ROB na diktování rozložení komponent pomocí parametrického softwaru.

Cihly z písku - vytvořené výrobcem Kellerem s použitím jílu Jura - byly poté roboty pečlivě umístěny na přesná místa, aby vytvořily zvlnění.

„Konečný vzhled má textilní ozdobné vlastnosti, jako je roztřepená textilie, ve které byly cihly vyříznuty, aby vyhovovaly otvorům pro okna, “ uvedlo studio.

"Celá budova připomíná otoky opony a smršťování ve větru."

Apartmány uvnitř zabírají celé podlaží, ale mají poněkud odlišné půdorysy a uspořádání oken.

Mezi strukturami, které jsou orientovány, poskytují obyvatelům výhled na okolní hory.

Residenza Le Stelle, která byla dokončena v roce 2015, byla na A + Awards 2016 jedním z vítězů v kategorii Multi Unit Housing - Mid Rise.

Ceny pořádá Architizer a propagují a oslavují nejlepší projekty a produkty roku. Jejich stanoveným posláním je vychovávat uznání smysluplné architektury ve světě a prosazovat jeho potenciál pro pozitivní dopad na každodenní život.