Anonim

Trio objemů cihel tvoří Highgate House od Carmody Groarke

Carmody Groarke dokončila dům v severním Londýně se třemi objemy cihel a velkým oknem obráceným do lesa, jak dokládají tyto obrázky švýcarsko-francouzský fotograf Hélène Binet.

Britské studio Carmody Groarke navrhlo dům Highgate pro mladou rodinu na pozemku, který se opírá o Highgate Wood.

Mírně ustupující z ulice, tři svazky mají cihlové zdi, které doplňují tradičnější sousedy budovy. Zdivo pokračuje uvnitř rezidence.

Ve středním svazku je na zadní fasádě dvojité okno s výhledem do soukromé zahrady a lesa. Okno je hluboko zapuštěno do fasády z cihel, což vytváří iluzi, že objem má velmi silné stěny.

„Architektuře je dána fyzická konzistence a přítomnost skrze sochařské použití cihel jako převládajícího materiálu, “ řekla Carmody Groarke.

"To zajišťuje soudržnost s okolními samostatně stojícími domy na severním Londýně, a přestože je zjevně abstraktní, pokud jde o použití, pokrývající všechny povrchy uvnitř i vně, cihla si zachovává spojení tradičních řemesel zabudovaných do eklektické architektury sousedství."

Dva ze svazků mají přímočarý tvar, zatímco severní svazek má stupňovitý obrys.

Pokoje mají různě velká okna v závislosti na jejich funkci a buď směřují ven do zahrady, na ulici nebo do lesa.

Image

"Zacházení s prahy mezi vnitřním a venkovním prostorem se značně liší v měřítku a proporci v závislosti na fyzickém a vizuálním spojení každé místnosti s ulicí, zahradami a Highgate Wood za nimi, " uvedli architekti.

Atrium ve středu domu je zaplaveno přirozeným světlem tím největším z oken, které sahá od podlahy až k ploché střeše a kruhovým světlíkem.

Tato oblast tvoří srdce domu a je lemována dvěma menšími objemy.

V severním bloku je umístěna otevřená kuchyně, obývací část a jídelna, zatímco na východní straně bazén zaujímá delší, tenčí objem.

"Velká centrální hala se stává určujícím prvkem ve formálním a prostorovém složení, " uvedli architekti.

"Definuje středový kus vyzařujícího uspořádání cihel, které se v měřítku a zrnu vztahují k sousedním domům a příměstským podmínkám, " dodali.

Schodiště na chodbě vede do mezipatra, kde obyvatelům je nabídnuto více výhledů na lesy.

Ložnice se nacházejí na obou stranách tohoto mezipatra - dvě v severním křídle a dvě v jižním.

Exponované zdivo doplňuje hliněně laděný interiér včetně kombinace podlah z kouřovo-dubového a travertinového kamene.

Fotograf Hélène Binet projekt zastřelil spíše pomocí analogového než digitálního fotoaparátu. V loňském rozhovoru s Dezeenem Binet uvedla, že úhlednost digitální fotografie považuje za „velmi znepokojující“.

Binet je fotografem, který se věnuje architektům včetně Zaha Hadid Architects a Peter Zumthor. Nedávno natočila galerii Newport Street Gallery navrženou Caruso St John, ve které je umístěna osobní sbírka umělce Damiena Hirsta.

Carmody Groarke založili v roce 2006 Kevin Carmody a Andy Groarke. Studio nedávno odhalilo, že pracuje na plánech pro novou členskou místnost v londýnském muzeu V&A a na nejistém útesu pro hotel Art Deco na jižním pobřeží Anglie.