Anonim

Gensler vytváří příležitosti pro „náhodná setkání“ uvnitř obchodní školy v Kansasu

Globální firma Gensler dokončila univerzitní budovu v Kansasu, která se skládá z objemů potažených betonem, sklem a povětrnostní ocelí a vnitřních prostorů určených k podpoře neočekávaných interakcí (+ slideshow).

Image

Akademická budova zvaná Capitol Federal Hall se nachází v srdci kampusu University of Kansas ve městě Lawrence.

Zařízení, v němž je umístěna obchodní škola instituce, leží mezi starší částí kampusu na sever a východ a novějšími zařízeními na jih a západ. Má být budovou pro všechny, nejen pro členy obchodní školy.

Image

„Capitol Federal Hall se spojuje s vysoce výkonnými institucemi a působí jako dynamická brána pro studenty, absolventy, fakulty i návštěvníky, “ řekl Gensler, globální firma s více než 40 kancelářemi.

Image

Budova má rozlohu 15 514 metrů čtverečních a skládá se ze dvou skleněných a betonových křídel, která se rozprostírají ven z centrálního objemu atria. Zvětralé oceli byly použity pro rámování zasklených ploch, včetně vyčnívajících okenních rámů.

Na jižní straně architekt přidal nízko posunutou krabici oděnou z předrezivené oceli a ohraničenou krajinářským bermem.

Image

Objem boxy obsahuje 350místné hlediště a slouží jako úkryt tornáda. Jeho střecha, nazvaná Červená zelená střecha, je pokryta červeným sedem - kývnutím na signaturní červené střechy nalezené v areálu.

Citát „náhoda upřednostňuje připravenou mysl“ - připisovaný Louis Pasteurovi, francouzskému chemikovi a mikrobiologovi - ovlivnil design interiéru. Tým zahrnoval vysoce flexibilní a otevřené prostory, aby povzbudil nečekaná setkání.

„Designéři si uvědomili, že studenti a fakulta se musí navzájem vidět, když se chystají na každodenní rutinu, aby propagovali nové interakce, “ uvedl tým.

V reakci na to tým vytvořil pohledové linie mezi učebnami a pracovišti fakulty, které jsou obvykle od sebe navzájem oddělené. "Rozložené podlahy a otvory dále zvyšují pocit povědomí a nepřetržitého připojení, " dodal tým.

Image

Návštěvníci vstupují do čtyřpodlažního atria lemovaného otevřenými pracovními plochami a prosklenými kancelářemi a chodbami. Světlem naplněným objemem se klikaté schodiště s perforovanými kovovými zábradlími kličkuje.

Na úrovni terénu slouží konkrétní kroky jako prostor pro socializaci. „Schodišťové lavičky“ byly navrženy ve spolupráci se studenty univerzitní architektonické, designové a plánovací školy.

Image

„S cílem napodobit kopcovitou topografii kampusu umožňují„ sociální kroky “budovy studentům vidět a být viděni, což opět povzbuzuje náhodná setkání, která byla jádrem návrhu Capitol Federal Hall, “ uvedla firma.

Firma integrovala předzrezivěnou ocel v interiéru i exteriéru a upozorňuje na „speciální prostory“, jako jsou studovny a speciální učebny.

Image