Anonim

Wilkinson Eyre přidává zrcadlený laboratorní a sportovní hangár do venkovského kampusu Dysona

Wilkinson Eyre přidal sortiment nových budov do centrály technologické společnosti Dyson, jejímž cílem bylo vytvořit kampus pro soupeře „v Silicon Valley a Singapuru“.

Image

Londýnská architektonická firma navrhla čtyři nové budovy pro Dyson Campus, který se nachází na okraji historického tržního města Malmesbury ve Wiltshire v jihozápadní Anglii.

Budovy, které zahrnují celou řadu zařízení, od výzkumných laboratoří po sportovní hřiště, jsou rozmístěny kolem stávajícího sídla a továrny společnosti, kterou Wilkinson Eyre dokončil před 17 lety.

Image

Největší z nových bloků, nazvaný D9, vytváří zcela nové zařízení pro výzkum a vývoj. Zde mohou pracovníci společnosti Dyson vyvíjet technologie pro nové produkty, jako je nedávno spuštěný vysoušeč vlasů, který lidským uším mlčí.

Image

Citlivá povaha užívání budovy vedla architekty k vývoji designu, který upřednostňuje soukromí.

Stěny jsou vyrobeny ze zcela zrcadlového skla, což zajišťuje dostatek světla, které může vstoupit, ale to kolemjdoucí nevidí. Wilkinson Eyre popsal strukturu jako „pavilon s minimálním odrazným sklem“.

Jednou z dalších výhod zrcadlového exteriéru je, že budova je schopna odrážet rostliny a stromy, které ji obklopují.

Image

Uvnitř je dvoupodlažní blok uspořádán kolem dvoupodlažního atria. Střecha pilových oken přináší spoustu přirozeného světla a klinické povrchy mají tóny bílé a šedé.

Zařízení o rozloze 12 000 metrů čtverečních obsahuje celkem 129 nových laboratoří a prostory pro spolupráci, ve kterých mohou týmy spolupracovat.

"Je to z kritického pohledu, ve stimulujících prostorech, obklopených inženýrskými inspiracemi a designovými ikonami, že jasné mysli mohou vdechnout život myšlenkám a připravit je na trh, " řekl zakladatel společnosti James Dyson.

"Díky posílení našich vlastních testovacích zařízení tyto nové laboratoře a prostory umožňují technikům pokračovat v odvážném vývoji nové technologie a učení se při každém selhání."

Image

Vedle jídelny D9 se nachází nová kantýna známá jako Lightning Cafe. Je také vybaven prosklenými stěnami, ale ty jsou kontrastně průhledné, aby umožňovaly personálu vidět, co se uvnitř děje.

Image

Jídelna zabírá většinu budovy. Dalším prostorem ve dvou výškách je jeho nejvýznamnějším rysem obnovený anglický elektrický blesk, který visí ze stropu.

K dalším detailům patří zářivě růžové židle a točité schodiště zabalené do perforovaného bílého kovu.

Třetí nová budova na severním okraji kampusu je stavba podobná bunkrům, která obsahuje sportovní a rekreační vybavení pro zaměstnance zvané hangár. Čtvrtá budova funguje jako energetické centrum.

Image

Součástí projektu byla také obnova stávajících budov a jejich aktualizace.

„Spolupracovali jsme s Jamesem a jeho týmem několik let na vytvoření kampusu, který odpovídá jejich měnícím se potřebám, “ řekl Chris Wilkinson, zakládající ředitel Wilkinson Eyre.

Image

"Nejnovější budovy poskytují inovativní, nejmodernější výzkumná zařízení v oblasti designu spolu s rozsáhlou celodenní kavárnou a centrem sportovních aktivit, které slouží technickým a sociálním potřebám jejich kreativní mladé pracovní síly, " dodal.

Architekti pracovali s návrhářem osvětlení Jakeem Dysonem - Jamesovým synem, aby zajistili odpovídající osvětlení každého prostoru. Integrovali řadu udržitelných technologií, včetně fotovoltaických panelů a chlazených paprsků.

Krajinářství také spadalo pod krátký. Strategie týmu zahrnovala využití vyvýšených bank k vytvoření soukromí a vytvoření spojení na existující procházku přírodou.

Image