Anonim

Prodloužení oceli a skla přidáno do tradičního kamenného domu v Paříži společností Atelier Lame

Atelier Lame přidal ocelovou orámovanou přístavbu do starého kamenného domu v pařížském předměstí, jako součást renovace, která vytváří dostatek úložného prostoru pro vášnivého CD a sběratele záznamů (+ slideshow).

Image

Pařížská společnost Atelier Lame byla požádána o přeměnu nemovitosti v Hauts-de-Seine na prostorný rodinný dům.

Cílem bylo zachovat co nejvíce původních architektonických prvků domu, takže architekti obnovili tvrdé pískovcové stěny budovy, sedlové střechy a přední verandu.

Ale také přidali zčernalé ocelové a skleněné prodloužení na zadní stranu nemovitosti, aby vytvořili velký obývací prostor v přízemí a ložnice nad.

Dlouhá chodba vedoucí podél jedné strany přístavby poskytuje galerijní prostor pro vystavení klientských CD a vinylové kolekce.

"Kombinace štěrku, který je pro region typický, a moderních architektonických prvků, jako je ocel a sklo, vytváří dohromady jedinečný architektonický dům, " uvedli architekti.

Image

Prodloužení je ovinuto terasou ve tvaru písmene L s malými lavicemi a je chráněno mírně převislou střechou.

Patio i střecha jsou lemovány dřevěnými deskami, které jsou podobné barvě kamenných zdí.

Image

Dvě ploché střechy nástavce, které o krok ustoupily, tvoří dvojici malých teras pro ložnice nahoře.

Do stávajícího domu byly představeny nové otvory - včetně jednoho neobvykle umístěného okna přímo nad původním krbem -, které přineslo přirozenější světlo.

Image

„Četné otvory narušují vztah mezi interiérem a exteriérem a vytvářejí příjemný pocit a spojení s přírodním prostředím, “ uvedli architekti.

Image

Kuchyně zabírá střed přízemí, umístěná mezi novou obytnou částí a další v původní struktuře.

Na exponované dřevěné trámy ve střešní konstrukci se připevňuje černé točité schodiště, které spojuje všechna tři podlaží.

Image

V prvním patře se otevírá náhradní ložnice na větší ze dvou teras, které směřují do zadní zahrady.

Na druhé straně má hlavní ložnice s otevřenou šatnou a koupelnou přístup na balkon nad přední verandou.

Image

Druhé patro je věnováno dětem a má oddělené prostory pro spaní a hraní.

Image

Interiérové ​​úpravy jsou určeny k doplnění rozšíření. Všechny rámy oken jsou natřeny černě, zatímco stěny jsou jasně bílé.

Image