Anonim

Peris + Toral Arquitectes používá lešení k vytvoření dočasného pavilonu v Barceloně

Vrstvy polykarbonátu, síťoviny a kovové pletivo obalují strukturu lešení tohoto dočasného návštěvnického centra navrženého Peris + Toral Arquitectes pro veřejné náměstí v Barceloně (+ slideshow).

Informační bod byl navržen místním studiem pro Glòries Square na severu města. Náměstí je v současné době křižovatkou hlavních silnic a železnice, ale má se proměnit ve veřejný prostor s parky, zahradami a sportovními zařízeními.

Image

Úkolem společnosti Peris + Toral Arquitectes bylo vytvoření dočasného místa pro umístění informačního místa, výstavního prostoru pro projekt regenerace a půjčovny elektrických kol.

Zařízení jsou uspořádána v řadě uvnitř lešené konstrukce, která je navržena tak, aby se snadno rozebírala.

Image

K lešení jsou připevněny polykarbonátové panely, aby se uvnitř vytvořil trubkový prostor, zatímco vnější část pavilonu je zabalena do vrstvy kovové sítě a další ze síťoviny.

„Ve svém dočasném stavu je stavba jemně integrována do transformačního prostředí Glòries Square, " řekli architekti. „Jeho lineární tvar, materiály a strukturální systém zdůrazňují jak efemérní charakter, tak myšlenku propustnosti."

Image

„V těchto liniích lešení funguje jako podpora tří obálek nezbytných k zajištění návaznosti na konstrukci: nepropustná a průsvitná polykarbonátová kůže, ochrana ve stínu a kovová síť jako ochrana, “ dodali.

Profil polykarbonátové struktury se mění podle různých funkcí uvnitř.

Image

Výstavní prostor a recepci pokrývají dvě různě šikmé mono-šikmé střechy, zatímco uprostřed pavilonu je sedlová střecha.

Struktura má otevřené konce, které umožňují veřejnosti procházet přímo.

Image

Uvnitř tvoří dvě černé skříňky informační pult a obslužné programy, zatímco strom uprostřed chodníku vyrůstá mezerou ve střeše.

Červené balónky uvězněné mezi dvěma vrstvami sítě signalizují vstupy do pavilonu, ke kterému jsou přístupné trojúhelníkové kovové otvory.

Image