Anonim

Zvýšený chodník a návštěvnické centrum přidané k ruinám opatství 12. století od Binario Architectes

Binario Architectes použil ocel Corten, beton a dřevo k vytvoření řady nových přírůstků do opatství Villers v Belgii, včetně návštěvnického centra a zvýšené cesty (+ slideshow).

Belgické studio přeměnilo bývalý vodní mlýn na vytvoření Návštěvnického centra opatství ve městě Villers-la-ville.

Villers Abbey, které se považuje za největší ruiny opatství v Evropě, pokrývá 36 hektarové místo.

Architekti tedy přidali cestu, která propojí návštěvnické centrum se všemi oblastmi webu, včetně ruin, zahrady a vyhlídky.

Image

Venkovní chodník i nové schodiště uvnitř návštěvnického centra mají jednoduchou materiálovou paletu z betonu, dřeva a zrezivělé oceli používané v různých kombinacích.

Účelem těchto materiálů je vytvořit silné vizuální spojení napříč webem a zároveň zůstat citlivé na historickou strukturu.

Image

„Řada nových materiálů byla vybrána s cílem posílit jednotu architektonických, krajinných a scénografických zásahů na celém místě, “ uvedli architekti.

Image

„Omezený a střízlivý výběr, různě nastavený, nabízí silný výraz: Cortenova ocel, obnažený kamenivo do betonu, beton ve formě desky, beton ze země, beton z masivu a vnitřní lávky, “ dodali.

Image

Nová stezka zahrnuje lávku s ocelovou zábradlí, která spojuje návštěvnické centrum s kopcem.

Most vede k cestě, která se vyřezává až do kopce. Je vybaven zrezivělými ocelovými podlahovými panely s daty zaznamenávajícími historii opatství.

Image

Chodník vede návštěvníky do zahrady na vrcholu kopce. Zde se přes hlavní silnici protíná druhá lávka lemovaná dřevěnými deskami, která rozdělila místo na dvě a vede dolů do ruin.

V návštěvnickém centru je pokračováním trasy schodiště s červeným ocelovým zábradlím a dřevěnými schody.

Architekti Gianluca Gelmini vytvořili podobně robustní kovové schodiště, aby propojili podlahy středověké pevnosti v Itálii, kterou přeměnili v knihovnu.