Anonim

Společnosti BIG, MVRDV a Snøhetta představily konkurenční návrhy pro centrálu San Pellegrino

Architektonická studia BIG, MVRDV, Snøhetta a Architetto Michele De Lucchi představila všechny návrhy na novou vlajkovou továrnu San Pellegrino v severní Itálii (+ slideshow).

Čtyři firmy byly vybrány do užšího výběru, aby navrhly nový domov pro italskou společnost na výrobu nealkoholických nápojů San Pellegrino v červenci 2016. Jejich návrhy však byly právě odhaleny, než bude vítěz vyhlášen koncem tohoto měsíce.

Krátkým bylo přepracování továrny na stáčení, která se nachází v San Pellegrino Terme od roku 1899.

Design firmy BIGARK Ingels BIG se vyznačuje řadou obrovských klenutých otvorů, které ohraničují alpskou krajinu.

Návrh designu společnosti BIG strukturuje budovu kolem okolní přírodní krajiny

„Stejně jako vodní ekvivalent vinného sklepa se opakující se oblouky rozšiřují a stahují, aby vytvořily vyprávěcí rámec pro čistotu a čistotu minerální vody v prostředí charakterizovaném lehkostí, otevřeností a průhledností, “ řekl Ingels.

Nizozemské studio MVRDV vyvinulo budovu s podlahami ve tvaru hvězdy, průhlednými stěnami a střechou pokrytou tenkou vrstvou vody.

Design holandské firmy MVRDV má podlahu ve tvaru hvězdy a průhledné stropy

"Továrnu přeměníme ještě v hvězdu. Snili jsme o továrně, která rozšiřuje její průhlednost, její poctivost, její vztah k krajině, " řekl MVRDV. "Přes továrnu a údolí se vznáší nová průhledná hvězda."

Společnost Snøhetta se sídlem v Oslu a New Yorku navrhuje budovu zabalenou do nerezové oceli ve snaze integrovat novou továrnu fyzicky a vizuálně do svého prostředí.

Snøhetta navrhl budovu zabalenou z nerezové oceli

Milanese studio Architetto Michele De Lucchi - v čele s bývalým členem skupiny Memphis Michele De Lucchi - navrhuje projekt s cílem „být přirozený, být čistý, být svědomitý, být v pohodě“.

Budova ve tvaru tunelu by měla průsvitné fasády z bílého skla a vnější „vodní divadlo“.

Design Michele De Lucchi má fasády z bílého skla a vnější vodní divadlo