Anonim

Wendell Burnette staví malý dům na prérii ve Wisconsinu

Tento zinkový dům amerického studia Wendell Burnette Architects se nachází uprostřed pole plodin ve Wisconsinu (+ slideshow).

Prairie House o rozloze 5 000 čtverečních stop je jednoduchá skříň potažená galvanizovaným zinkem, která se nachází na 16-akrové farmě v blízkosti města Ellington.

Image

Plodiny pěstované napříč půdou zahrnují kukuřici, sóju, pšenici a oves, zatímco jabloňové sady skryjí občasné dýňové skvrny.

Dvoupodlažní svazek stojí na rovině sám a jeho kovová forma je z dálky viditelná.

„Dům je v dálce stoickou stavbou v krajině, což je objekt užitečnosti, který jen těsně odhaluje svůj účel, “ řekl Wendell Burnette Architects.

Základní prvky klienta - profesionální onkolog a amatérský astronom litevského původu - měly být spojeny s prvky.

Sila na obilí nalezená v krajině tvořila výběr pláště, stejně jako žebřík, který vede k střešní observatoři pro hvězdářství.

„Jeho zjevnou jednoduchost vyjadřují specifické okamžiky zkušeností, “ uvedli architekti. "Patří sem představy o domě jako laditelném nástroji - připojit se k našemu prostředí a být za něj odpovědný."

Obdélníkový půdorys domu je přístupný štěrkovou jednotkou a poté cedrovou palubou, která se táhne k jihovýchodnímu rohu.

Polovinu přízemí zaujímá ložnice, koupelna a mediální místnost, zatímco západní část obsahuje velkorysou garáž a keramické studio.

Po schodišti, které dělí dvě poloviny nemovitosti, se rozvržení zaměňuje tak, aby otevřenější prostory byly na východ.

Zde vede kuchyně, obývací a jídelní prostory na krytou terasu na konci. Dřevěné truhlářské kontrasty se severní stěnou ze zdiva a tmavě šedou podlahou.

Potopená jáma stojí před krbem, který pomáhá udržovat budovu v teple v chladných zimách. Tato funkce je také naznačena na vnější straně se dvěma komínovými kouřovody.

Na druhé straně nadzemního podlaží jsou různé pokoje zabalené kolem hlavního apartmá a zahrnují posilovnu, knihovnu, galerii a koupelnu pro hosty.

Velká okna jsou umístěna podél jižní fasády, aby zachytila ​​co nejvíce denního světla.

Image