Anonim

Villa Le Lac je prosklený dům s výhledem na Ženevské jezero

Švýcarský architekt Philippe Meyer přeměnil bývalou kancelářskou budovu na břehu Ženevského jezera na dům se skleněnými stěnami, aby poskytl rozsáhlý výhled na okolní scenérii (+ slideshow).

Vila Le Lac byla navržena Meyerovým studiem jako hlavní sídlo pro mladý pár a jejich tři děti.

Bývalá kancelářská budova, která se nachází přibližně 10 minut od švýcarského Ženevy, byla původně postavena pro rodinnou společnost majitele v 60. letech 20. století.

S růstem podnikání byly přidány nové sekce, což vedlo k základní formě a struktuře, která zůstala v dobré kondici a byla vhodná pro rezidenční konverzi.

Image

„Naši klienti byli na stavbě velmi připojeni, protože se používali mnoho let pro rodinný podnik, “ řekl Meyer Dezeenovi.

"Z tohoto důvodu chtěli vytvořit svůj nový domov na tomto konkrétním místě."

Image

První fází transformace bylo odstranit většinu stěn budovy a ponechat pouze strukturální plášť, do kterého byly vloženy velké skleněné panely, aby se maximalizoval výhled na jezero.

„Rozšíření a přestavba spočívala v zachování skutečné struktury a otevření všech fasád, “ dodal Meyer. "Hlavním cílem bylo zachytit krajinu rozšířením vily a výhledem na jezero jako dva paralely."

Image

Pohled přes jezero informoval o lineárním, horizontálním uspořádání fasád budovy, které mají pruhy prosklených a eloxovaných hliníkových panelů.

Černobílý hliníkový rám obsahuje zasklení, které zahrnuje posuvné části, které lze otevřít a dovnitř dovnitř dostat čerstvý vzduch.

Image

Každý ze skleněných povrchů budovy obsahuje ochranné žaluzie, které lze sklopit, aby filtrovaly světlo odrážející se od povrchu jezera, zatímco vnitřní záclony lze kreslit kolem prostorů vyžadujících soukromí.

Vchod v přízemí vede ke schodišti, které vystupuje do hlavních obytných prostor v horním podlaží. Zasklení plné výšky na této úrovni poskytuje výhled přes obvodovou zeď k jezeru za ním.

První patro je rozděleno na dvě části, s obsluhou včetně schodiště, koupelen a vestavěných skříní umístěných dozadu.

Vnitřní uspořádání uvolňuje přední část plánu pro použití jako otevřený prostor obsahující kuchyň, jídelní kout, obývací pokoj a hlavní ložnici.

Image

Jediným přerušením půdorysu je řada sloupů procházejících podél délky budovy před okny.

Otevřené police a komín zavěšené nad krbem narušují prostor a vymezují různé funkční oblasti.

Image

Terasy na obou koncích prvního patra jsou položeny deskami travertinového kamene, které se shodují s interně používanou podlahou, což pomáhá vytvořit pocit kontinuity mezi interiérem a exteriérem.

Image