Anonim

Chen + Suchart rozšiřuje historický arizonský dům o kovově oděvní štít

Americká firma Chen + Suchart Studio zrekonstruovala a rozšířila obydlí z 30. let ve Phoenixu v Arizoně a přidala kovový plášť se stěnou okna a špičatou střechou (+ slideshow).

Projekt s názvem renovace Escobar znamenal aktualizaci a rozšíření stávajícího domu v centru města.

Image

Byt se nachází v sousedství z 30. let minulého století známém jako Příběh FQ - jedné z mála historických čtvrtí mladé pouštní metropole. Většina 600 sousedních domů má stále své původní rysy a jsou výrazně menší než průměrný americký dům dnes.

Architekti byli podle městských pokynů povinni zachovat historický charakter Escobarovy rezidence. „S výjimkou malého úložného prostoru zůstal tento dům téměř 100 let nedotčen, “ řekla Chen + Suchart Studio, firma založená ve Phoenixu, založená v roce 2002.

Původní dům s rozlohou 102 metrů čtverečních byl rozdělen do mnoha různých uzavřených prostor. Pro hlavní obytnou zónu se architekti rozhodli zachovat stávající stopu, ale aby se prostor cítil rozpínavější.

Všechny zdi byly odstraněny, což vedlo k velkému otevřenému prostoru obsahujícímu obývací pokoj, kuchyň a jídelní kout.

"Toto sjednocení prostoru bylo dále rozšířeno využitím prostoru podkroví, což umožnilo klenutý prostor nad obývacím pokojem, " vysvětlil studio.

Rovněž byly obnoveny původní výšky stropů pro kuchyň a jídelní kout. „Nepřetržitý, prudký pohyb ve stropní rovině“ pomáhá prostoru cítit se větší, než je.

V zadní části domu architekti postavili přístavek o rozloze 37 metrů čtverečních, který obsahuje hlavní apartmá s leštěnými betonovými podlahami.

Firma se rozhodla vytvořit novou strukturu, která navázala dialog s existujícím architektonickým jazykem, ale nebyla „faksimilem jiné doby“.

Image

"Přídavek je soucitný s existujícím domovem a zároveň se odlišuje jako něco výrazně nového - jako otevřená štíhlá forma, " uvedlo studio.

Nový svazek s dřevěným rámem je obložen systémem kovového stojatého švu s povrchovou úpravou dřevěným uhlím. Vnější panely pokrývají jak stěny, tak střechu a vytvářejí „jednu sjednocenou materialitu pro doplnění“, uvedlo studio.

Windows obsahují válcované ocelové plechy válcované za tepla, které byly vyrobeny na zakázku.

Projekt také znamenal vytvoření terasy, která lemuje zadní fasádu a je částečně uzavřena.

Posuvné prosklené dveře se otevírají na betonovou terasu a slučují „vnitřní a vnější prostory“. Zasklení v plné výšce dále posiluje spojení s venkovním prostředím.

Dlážděný chodník vede k betonovému krbu ve dvoře.

Hlavním cílem ateliéru bylo vytvořit design, který ctí historický charakter domu a zároveň vyhoví potřebám moderního bydlení.

Image