Anonim

Farma a návštěvnické centrum pampelišky doplněné Archihood WXY v Jižní Koreji

Pampelišky se používají k výrobě léků v tomto dřevěno-betonovém komplexu, který postavila kancelář architektů Archihood WXY v Jižní Koreji (+ film).

Image

Tento malý komplex s názvem Korejský pampeliška se nachází na okraji lesa. Kombinuje výrobní centrum pro bylinné přípravky s klidným ústupem návštěvníků.

Nabízí květinovou zahradu a výrobní oblast, ale i na odlehlých terasách, mělkém bazénu a farmářské kavárně.

Image

„Mnoho hostů navštěvujících toto místo je unavených v těle i mysli kvůli jejich dlouhému boji proti nemoci, “ uvedli zakladatelé Archihood WXY Woohyun Kang a Youngjin Kang.

"Chtěli jsme tedy poskytnout místo, kde mohou znovu oživit svůj nelítostný a depresivní stav, a pomoci jim připomenout vzpomínky vyvoláním jejich smyslů."

Pampelišky se tradičně používají v různých formách medicíny, k léčbě problémů, jako je selhání jater, onemocnění ledvin a bolest horečky a žaludku. V Koreji se často používají ke zlepšení energetické úrovně a celkového zdraví.

Zde jsou květy pěstovány v oblasti výsadby v zadní části budovy, než jsou přivedeny dovnitř k použití.

Image

Komplex je postaven převážně ze dvou materiálů. Beton byl použit k vytvoření uzavřenějších oblastí, zatímco dřevěné ploty obklopují venkovní prostory.

Image

Beton byl odlit do dřevěných desek, takže oba materiály odpovídaly texturám. Beton je však ponechán holý, zatímco dřevo je obarveno, aby mu dalo mnohem tmavší tón.

Image

Hlavní vstupní dveře vedou k velkým otočným dřevěným dveřím vedoucím na hlavní nádvoří a do kavárny.

Image

Samotná kavárna může být otevřena až k prvkům na obou stranách. To umožňuje průchodu vánku a zároveň nabízí zákazníkům správné pohledy - vlastnost, kterou Archihood WXY cítil, byla velmi důležitá.

Image

„Zkušenost temnoty a světla vyvolává vaše emoční zážitky v tomto prostoru, “ uvedli architekti. "Když vstoupíte na přední nádvoří, uvidíte široko otevřenou zemědělskou kavárnu do lesního údolí."

"Pocit přírody z údolí zůstává na farmě chvíli a prochází dřevěným plotem."

Image

Mezi další podrobnosti patří bambusová stříška, která pomáhá sledovat kavárnu za nepříznivého počasí, konkrétní výtoky, které integrují drenáž dešťové vody, a jednoduché zařízení.

„Tento prostor byl navržen tak, aby poskytoval klidné, úžasné a přirozené prostředí, kde si lidé mohou odpočinout a relaxovat, “ dodali architekti.

Image