Anonim

Leddy Maytum Stacy pokrývá celou střechu designového centra Berkeley fotovoltaikou

Americká firma Leddy Maytum Stacy Architects dokončila akademické zařízení v areálu Berkeley v Kalifornii, které je doplněno expanzivní, převislou střechou tvořenou solárními články (+ slideshow).

Jacobsův institut pro inovace designu - běžně známý jako Jacobs Hall - je součástí technické školy na University of California v Berkeley. Posláním institutu je usnadňovat nový vývoj v oblasti designu a výroby.

Image

Zařízení zahrnuje 24 000 metrů čtverečních (2 229 metrů čtverečních) a projektuje studia, podpůrné prostory a dílny obsahující různé nástroje a vybavení pro rychlé prototypy.

„Jacobs Hall poskytuje inspirativní a flexibilní prostředí, které nabízí celou řadu„ tvůrčích prostor “pro podporu interdisciplinární a společné kreativity, “ uvedla Leddy Maytum Stacy Architects, firma se sídlem v San Franciscu založená v roce 2001.

Třípodlažní zařízení se nachází na severním okraji kampusu, na svažitém místě, které bylo dříve obsazeno volejbalovým kurtem. To sedí vedle Soda Hall, velké akademické budovy s stupňovitým průčelím, který navrhl Edward Larrabee Barnes a Anshen & Allen v 90. letech.

Patio a most oddělují dvě budovy, „což umožňuje práci rozlít venku za dobrého počasí“, uvedla firma.

Image

Na severu se nové centrum dívá na bytové domy a rodinné domy. V odezvě na obytné souvislosti stoupá severní výška pouze o dvě podlaží.

Přímočará budova, oblečená ze skla a kovu, je zakončena mírně nakloněnou převislou střechou pokrytou fotovoltaickým polem o velikosti 74 kilowattů. Panely solárních článků poskytují dostatek energie pro pokrytí 58 procent energetické potřeby budovy.

Tým přidal svislé ploutve a vodorovné odstíny k vnějším stěnám, aby se snížil nežádoucí zisk tepla.

V zařízení architekti využívali k rozvržení nekonvenční přístup.

„Typicky jsou budovy univerzitního inženýrství vybaveny plně uzavřenými učebnami podél chodeb s dvojitou zátěží, s obchody na jiném patře nebo dole v hale, “ vysvětlila firma.

Image

Naproti tomu Jacobs Hall nabízí velká designová studia, která jsou ohraničena kancelářemi a laboratořemi. Studia jsou plná denního světla a lze je snadno přestavit díky pohyblivému vybavení.

"Vznešené, otevřené studio na třetí úrovni funguje jako designové studio a nové místo pro celouniverzitní konference a posterová setkání na témata týkající se inovace designu, " dodala firma.

Image

Abychom pomohli komunikovat funkci budovy jako konstrukčního uzlu, pověsil tým grafické stěny v hale a schodišti.

Pixelovaný design, který byl vyřezán na překližkové panely pomocí počítačově číslicově řízeného (CNC) obrábění, byl výsledkem studentské soutěže o návrh. „Schéma vítěze bylo inspirováno fotografiemi gest rukou, které její spolužáci dělali, když mluvili o designu, “ uvedla firma.

Udržitelnost byla během procesu navrhování hlavním faktorem. Ekologicky šetrné prvky zahrnují vysoce výkonný plášť budovy, přirozené větrání, rozsáhlé denní osvětlení a systém na místě pro biologickou filtraci dešťové vody.

Image