Anonim

Mailītis AIIM staví v lotyšském pivovaru lešení a dřevěný pavilon

Riga studio Mailītis AIIM použilo k vytvoření této akce pavilon lešení, dřevěných prken a vlnitého plastu - jednu ze tří dočasných staveb postavených v areálu bývalého pivovaru v Lotyšsku (+ slideshow).

Image

Náměstí Prototype je jedním ze tří pavilonů podobného lešení v pivovaru Cēsis Beer Pivovar, který se Mailītis AIIM transformuje na centrum vědy a umění.

Pivovar zůstane po celou desetiletou transformaci otevřený pro veřejnost, takže architekti chtěli vyzkoušet, jak lze staveniště využít pro veřejné aktivity.

Image

Tým odstranil zeď oddělující pivovar a centrum města Cēsis a vytvořil velký čtverec, na kterém byla instalace provedena.

Diagonální kusy dřeva podporují strukturu lešení, která je navržena tak, aby fungovala jako vstup na místo a sloužila jako kantýna a koncertní scéna.

Image

„Náměstí je vytvořeno jako vstup, který obnovuje historicky existující historické spojení z hradního náměstí Cēsis s pivovarem, “ uvedli architekti.

„Hlavní obraz architektury připomíná staveniště, kde se montáž lešení, řeziva a štěrku stává hlavním estetickým prvkem náměstí, “ pokračovali.

V rámu jsou uspořádány prkna různých velikostí, aby podepíraly vlnitou plastovou střechu.

Velké dřevěné pražce tvoří schody spojující dvě úrovně místa, stejně jako lavičky a hlediště ve stylu hlediště.

Pod baldachýnem je na lešení položeno více pražců, aby se vytvořily stoly a židle pro jídelnu, což struktuře propůjčuje vzhled „velkého stojanu na sušení dřeva“.

Mailītis AIIM si klade za cíl vybudovat na náměstí každý rok po rekonstrukci pivovaru jinou strukturu.

Image

"Představí myšlenku pomalé architektury, kde se proces přestavby stane veřejnou událostí a architektonickým obrazem rekonstruovaného pivovaru, " vysvětlil studio.

Prototypní náměstí bude přístupné veřejnosti do konce října 2016.

Image Tým také spolupracoval se studenty architektury na stavbě dalšího pavilonu v pivovaru, který je vyroben z recyklovaných materiálů