Anonim

Hayhurst a Co vytváří „střechu zavěšeného košíku“ pro domov a studio designérů

Architektonické studio Hayhurst and Co postavilo dům a studio pro přední duo Whitaker Malem s koženým designem, které má strmou stupňovitou střechu pokrytou více než 800 rostlinami (+ slideshow).

Dvoupodlažní rezidence Called Garden House se nachází v oblasti De Beauvoir v londýnské Hackney a je jedním z 20 domů, které se účastní letošního ocenění RIBA Dům roku.

Název budovy je odvozen od neobvyklé střechy.

Tato stupňovitá stavba, kterou londýnské Hayhurst a Co popsali jako „střechu s zavěšeným košem“, je pyramidovitá věž pěstitelů se sedly a vřesovci.

To poskytuje klientům zahradu, kterou mohou snadno udržovat.

Její sklonený profil také odráží podobu sousedních budov, což pomohlo projektu získat stavební povolení.

„Naším krátkým tématem byl všestranný prostor, který by mohl být použit i pro malé výstavy naší práce, ale také jako domov a studio, “ vysvětlili klienti Patrick Whitaker a Keir Malem.

"Když byla navržena zelená střecha jako způsob, jak nám pomoci získat [design] prostřednictvím plánování, naší okamžitou reakcí bylo, že budeme mít pouze zelenou střechu, kterou bychom mohli opravdu zahradit, " řekli.

Duo - nejznámější pro tvorbu kostýmů pro filmy včetně filmu The Dark Knight a Harry Potter - původně na místě v 90. letech minulého století postavilo jednopodlažní dílnu.

Nová vlastnost nahrazuje tuto strukturu, která upadla.

Aby vytvořili sochařskou střechu, architekti Jonathan Nicholls a Nick Hayhurst namontovali na 30 a 45 stupňové střechy řadu vaniček z nerezové oceli ve tvaru písmene V.

Rostliny zasazené do těchto zásobníků jsou obklopeny bledými oblázky, které mají napodobit přímořský charakter Dungeness - místo, kde mají Whitaker a Malem druhý domov.

„Závěsná zahrada vytváří jedinečnou a přístupnou střechu, “ uvedli Nicholls a Hayhurst.

"Vytváří nové a dramatické začlenění do londýnské městské krajiny."

Pozemek je vnitrozemský, s dalšími vlastnostmi na všech čtyřech stranách.

To ztěžovalo vkládání mnoha oken, takže světlíky poskytují většinu denního světla interiéru.

V přízemí budovy jsou obytné prostory dua.

Ložnice, otevřená kuchyně a koupelna jsou uspořádány podél jedné strany a zbytek prostoru zůstává pro obývací pokoj a jídelnu.

Vstup do těchto prostor má prosklená vstupní hala - zvaná zimní zahrada - ve všech je dlažba, která připomíná dlažbu.

U vchodu se nachází skládané ocelové schodiště a zahrnuje také police pro umělecká díla. To vede až do studia v prvním patře.

Tento otevřený prostor je obložen dubovým obložením a díky střešní konstrukci těží z další výšky zajištěné šikmými stropy.