Anonim

Jungle House by Studio MK27 má střešní nekonečný bazén s výhledem na brazilský deštný prales

Plavecký bazén na střeše tohoto konkrétního sídla brazilské kanceláře Studio MK27 leží v husté klenbě pobřežního deštného pralesa ve státě São Paulo (+ slideshow).

Studio MK27 zasazené do domu džungle na mýtině v husté vegetaci pokrývající hornatý terén pobřeží Sao Paulo.

Aby plně využili malebnou krajinu, umístili architekti primární obytné prostory vedle bazénu v nejvyšším patře budovy.

Ložnice jsou zasazeny do hlavního svazku domu - betonový blok označený deskou, který je vyvýšen nad dřevěnou podlahou, ale který spočívá na jednom konci na kamenném schodišti v terénu.

„Představení tohoto domu do této krajiny má za cíl optimalizovat spojení mezi architekturou a přírodou, zvýhodnit výhled s výhledem na oceán a dopad slunečního světla ve vnitřních prostorech, “ řekl tým, který vede architekt Marcio Kogan .

„Dům se proto promítá z hory, “ dodali.

"Kontaktní prvky mezi svahem a konstrukcí byly tvarovány tak, aby respektovaly existující zemi, a tak vytvářely organickou interakci mezi přírodou a architektonickými prvky."

Velká dřevěná paluba zakrytá pod tělem domu poskytuje stínované hřiště pro děti rodiny a malý dřevěný blok na jedné straně obsahuje vnitřní hernu a technické místnosti.

Listové listy z přilehlé džungle se vplížily přes okraj obložení, změkčovaly jeho okraje, zatímco let schodů v zadní části prostoru vede přes stoney schod do domu.

Uvnitř schodiště jsou betonové zdi s texturou osvětleny uměleckým dílem dánsko-islandského umělce Olafura Eliassona.

Nahoře na schodech ve středu svazku je televizní místnost, zatímco do lesa směřuje šest ložnic s odpovídajícími balkony.

Balkony jsou hostitelem houpacích sítí a jsou stíněny před sluncem roštovými skládacími roletami.

V nejvyšším patře - prosklené krabici s převislou střechou - je kuchyň, jídelna a společenská místnost. Je obklopen terasou s bazénem na jedné straně a malou kruhovou vířivkou na straně druhé.

Bazén je částečně ponořen do podlahy, ale má zvýšenou hranici, která jej přivádí mírně nad úroveň podlahy paluby. Skleněné balustrády ohraničují prostor, takže plavci si mohou užívat výhled.

Naopak, podlaha obytného prostoru je mírně zapuštěná - o 27 centimetrů vzhledem k palubě -, aby se zmenšila jeho velikost.

"Toto poslední patro nabízí prostorový pocit, který syntetizuje principy domu: na jedné straně je paluba s vířivkou a saunou - kde existuje intenzivní vztah mezi architekturou a horou a její vegetací, " řekl studio.