Anonim

PHAB Architects transformuje dvacátá léta balení boudy do galerie současného umění

Australské studio PHAB Architects přeměnilo dřívější obal na kondenzované mléko do umělecké galerie a dílny, aniž by ztratilo průmyslový charakter a významnost budovy (+ slideshow).

Architekti PHAB se sídlem v Brisbane obnovili a rozšířili 100letou budovu v Toogoolawah v jihovýchodním Queenslandu, poskytující místní komunitě galerii současného umění a sochařskou zahradu a dílnu.

Volal na Somerset Regional Art Gallery - The Condensery, zařízení si klade za cíl přinést nový účel na místo továrny na kondenzované mléko Nestle, která byla kdysi ústředním bodem hospodářského a sociálního života města Queensland.

Přístřešek byl jedinou budovou, která přežila požár, který zničil továrnu v roce 1951, a architekti se rozhodli rozvinout svůj návrh kolem stávajícího stavu struktury, místo aby obnovili původní podobu.

„Návrat budovy do původního stavu by znamenal vyčištění budovy a místa všech stop téměř 100 let používání, místo toho jsme se rozhodli, aby nové vložení bylo jasně čitelné mezi stávajícími prvky, “ řekl architekt Brant Harris Dezeenovi.

"Historie budovy je zvláště patrná zevnitř, kde je stávající paleta materiálů označena a stárnuta podle použití, což poskytuje evokující prostor, ve kterém lze vytvořit jedinečnou galerii."

Opláštění Weatherboardu bylo dočasně odstraněno, aby bylo možné instalovat moderní izolaci.

Mezitím byla stávající střecha pokryta izolovanou konstrukční vrstvou, která chrání interiér zobrazující původní železnou střechu, mořenou betonovou podlahu a dřevěnou kostru.

Západní třetina kůlny se zhroutila kvůli poškození termitů, takže při rekonstrukci této výšky architekti využili příležitosti a přidali modernější výraz.

Asymetrický štít je většinou potažen profilovanou kovovou fólií a nabízí kontrast ve formě i materialitě oproti protilehlé výšce, která obsahuje hlavní vchod.

Nový přírůstek také pojme vybavení včetně toalet, kuchyně, úložiště a klimatizace.

„Pragmaticky konec bez štítu izoluje budovu od drsného západního slunce, ukládá prázdnou střešní okno pro vybavení a působí jako fólie pro klimatizační zařízení v existující části budovy, “ vysvětlil Harris.

"Malované meteorologické desky se složí do severní výšky a spojují nový západní konec zpět s původní stavební tkaninou, zatímco šikmá kovová stěna podporuje konzolovou střechu a rámuje výhled ze západní terasy."

Zadržené povětrnostní desky jsou překresleny v původní barvě červené oxidy, přičemž všechny nové povrchy jsou upraveny tmavším tónem, aby se odlišily původní a moderní sekce.

Doplňková paleta růžových, červených a hnědých se používá k rozlišení dalších nových detailů, jako jsou sloupy, dveře a průduchy.

„Zblízka, tato složitá paleta přináší zářivý efekt a činí historii budovy čitelnou, “ dodali architekti. "Projekt z dálky obnovuje původní formu budovy a je vnímán jako jednoduchý červený bouda v krajině."