Anonim

Cumulus Studio používá přepravní kontejnery k vytvoření rozhledny na tasmánském vinici

Společnost Cumulus Studio použila přepravní kontejnery k vytvoření rozhledny a prostoru pro ochutnávku vína na vinici v Tasmánii (+ slideshow).

Studio Cumulus, které má pobočky v Tasmánii i v Melbourne, navrhlo zařízení pro návštěvníky s názvem Devil's Corner Lookout a Cellar Door pro vinařství Brown Brothers v Apslawn.

Obě struktury jsou omezeny především na přepravních kontejnerech ze dřeva a poskytují částečně chráněný prostor pro odběr vzorků vína a potravin, jakož i pozorovací stanoviště s výhledem na vinice a poloostrov Freycinet na východním pobřeží Tasmánie.

„Projekt pro vinařskou společnost Brown Brothers se snaží rozšířit zážitek z tohoto ikonického pohledu a vytvořit nový zážitek z cestovního ruchu na východním pobřeží Tasmánie, “ uvedlo studio, které dříve přeměnilo čerpací stanici Art Deco na hotel v nejhlubší australské části jezero .

Struktury jsou umístěny na travnatém svahu vedle řad vinných révy.

Pohled na vyčnívající a protínající se přepravní kontejnery je umístěn na vrcholu kopce. Je navržen tak, aby umožňoval návštěvníkům zdokonalovat výhled na charakteristické rysy krajiny.

Úhlová krabička u vstupního bodu ukazuje na výhled na oblohu, zatímco dva kovové balkony, které vyčnívají z věže pokryté dřevem, směřují pohled směrem k obzoru a zálivu.

V dolní části kopce tvoří část jednopatrových bloků obložených dřevem část budovy zvanou Sklepní dveře.

Jsou rozmístěny kolem částečně chráněného nádvoří, kde si návštěvníci mohou vychutnat výhledy na The Hazards, řadu žulových vrcholů, které se tyčí nad poloostrovem Freycinet.

„Sklepní dveře a rozhledna byly navrženy jako volná sbírka dřevem obložených budov, které prostřednictvím podobného estetického a materiálového zpracování vytvářejí moderní interpretaci tradičních zemědělských nebo venkovských osad, která se časem shromažďují, “ vysvětlili architekti.