Anonim

Amagansett Dunes House od Bates Masi Architects je zastíněn pruhy plátna

Tento dům v Amagansett v New Yorku, autor Bates Masi Architects, je navržen tak, aby využil své větrné stránky na jižním pobřeží Long Island (+ slideshow).

Dům se 4 ložnicemi o rozloze 163 m² je postaven na dunách, které se vracejí do zalesněné přírodní rezervace, a je orientován směrem k převládajícím větrům, aby v létě udržel dům pohodlný.

"Vítr čistí písek z ošuntělé vegetace a táhne jej do půlměsíců parabolických dun, které ukazují na směr převládajícího západního větru, " uvedli architekti. "Stejným způsobem, jako je krajina utvářena mikroklima, je to také dům."

Západní a východní fasády se skládají ze skleněných oken s vrstvou malých nastavitelných otvorů na větru orientované západní straně a velkých otvorů na východní straně.

Různá velikost otvorů nasává vzduch do domu a pomáhá udržovat ho v chladu, i když má klimatizaci pro velmi horké dny.

Pruhy plátna připojené k pevnému rámu tvoří špičaté vzory na žaluziích na západní fasádě. Jsou orientovány tak, aby umožňovaly průchod vánků, zatímco blokují přímé sluneční světlo a udržují chladný interiér.

Vytvářejí také vzory zkapalněného světla, které se mění po celý den.

„Forma a podrobnosti o domě jsou odvozeny přímo z podmínek na místě, a tím funkčně a zážitkově svázají dům s místem, “ uvedli architekti. "Výsledkem je regionální architektura, která není založena na stylu, ale na faktorech životního prostředí."

Látkové pásy jsou vyrobeny z plachetnice, což je odkaz na plážové nastavení.

Architekti použili červený cedr k oděvu zevnitř a potom nesli materiál dovnitř, aby zakryl zdi.

V přízemí je otevřená kuchyně a obývací část s výhledem na terasu. Obytná část má krb umístěný v jednoduché rovině panelů z tmavého dřeva.

Hlavní ložnice se nachází v horním patře a má prosklenou stěnu od podlahy ke stropu s výhledem na duny.