Anonim

Bell Phillips instaluje skládané ocelové schodiště do domu v Londýně

Po exponované cihlové zdi vede podél skládané ocelové schodiště spojující dvě úrovně tohoto východního londýnského bytu architektonickým studiem Bell Phillips.

Nachází se v Hackney, domov je jedním z několika vytvořených přeměnou viktoriánské školní budovy charakterizované zdmi žlutého odstínu londýnské burzy.

Bell Phillips se sídlem v jižním Londýně - jehož nedávné projekty zahrnují park uvnitř přeměněného viktoriánského držáku plynu - zboural bývalé schodiště, které kdysi probíhalo souběžně s mezipatrovou úrovní bytu.

Tým jej nahradil novým schodištěm vyrobeným ze šesti milimetrového ocelového plechu, který byl složen a svařen před tím, než byl dokončen vrstvou atomizované mosazi.

To je umístěno na opačném konci obytného prostoru, vedle jedné z odkrytých cihel.

„Minimální tenký design schodiště zvyšuje pocit prostoru a přidává ohnisko obytné oblasti, “ uvedli architekti.

"Jemnost skládaného ocelového schodiště byla navržena jako kontrapunkt k exponovaným cihlovým stěnám stávající budovy."

„Mosazná úprava dodává schodišti tónové teplo a hloubku úpravy, která doplňuje barvu a strukturu cihly a vytváří dialog mezi starou a novou, “ dodali.

Po schodech vede odpovídající madlo, zašroubované do zdiva.