Architektura

Tomoyuki Kurokawa dokončuje budovu Tokio pokrytou dírami

Tomoyuki Kurokawa dokončuje budovu Tokio pokrytou dírami
Anonim

Tomoyuki Kurokawa Architects dokončuje budovu Tokio zakrytou dírami

Fazetovaný objem tohoto konkrétního bloku pro smíšené použití v Tokiu je propíchnut řadou děr, které tvoří okna, balkony a venkovní schodiště (+ slideshow).

Kitasenzoku Apartment, navržený místním studiem Tomoyuki Kurokawa Architects, je šestipodlažní budova nedaleko tokijského technologického institutu. Obsahuje kancelář a sídlo pro klienta a prostory pro použití studenty.

Stejně jako většina Tokia je oblast již hustá s budovami, takže Kurokawa tým musel respektovat práva na světlo několika sousedních bloků. Výsledkem je fazetovaná podoba struktury.

Plány byly zasazeny do tohoto nepravidelného objemu, zbylé prostory sloužily jako balkony. Stěnami i šikmou střechou byly proraženy okna, což ještě více zdůrazňovalo asymetrii budovy.

"Forma budovy byla odvozena z výpočtů předpisů pro ústup a stínů, zatímco objem byl definován potřebnými oblastmi a prostory pro rezidence a uživatele, " řekl Kurokawa.

„Protože tato budova má v okolním sousedství výrazný objem, neexistuje žádná jasná a rozlišitelná přední nebo zadní strana, “ dodala.

"Hlasitost je snížena pocitem otevřenosti vytvořeného otvory ve všech výškách."

Stručností klienta bylo sledovat model Silicon Valley pro vytvoření zařízení, které kombinuje podnikání a vzdělávání, „vytvoření synergického cyklu pro tuto univerzitu, společnosti a sousední města“.

Aby toho bylo dosaženo, architekti do svého návrhu integrovali řadu společných prostor, které lze použít k pořádání neformálních přednášek, skupinových aktivit a dalších akcí.

Patří k nim velký vstupní prostor, kde jsou uživatelé vyzváni, aby kreslili na zdi, chodba naplněná rostlinami koncipovaná jako přístavba ulice a zakřivená dřevěná plocha k posezení pro příležitostná setkání.

„[Naším záměrem bylo] navrhnout budovu se zaměřením na vztahy mezi lidmi, “ řekl architekt. "Doufejme, že tato budova pomůže rozvíjet intimní komunikaci mezi klientem a obyvateli."

Dvě nižší úrovně přizpůsobí prostor pro studenty. Společnost klienta zaujímá nejvyšší čtyři patra budovy, která zahrnuje ubytování pro sebe a své zaměstnance.

Konstrukce je vyrobena ze železobetonu, který je ponechán exponovaný na vnějších plochách, ale v ostatních oblastech je potažen bílou omítkou. Jedno ze dvou schodišť uvnitř je také betonové, ale druhým je dřevo, které odpovídá podlahám v domácnostech.