Architektura

Atelier Rua promítá zařízení kempu s bílou roštovou fasádou

Atelier Rua promítá zařízení kempu s bílou roštovou fasádou
Anonim

Atelier Rua promítá portugalská zařízení kempů s bílou roštovou fasádou

Okolo těchto zařízení pro táborníky ve středním Portugalsku meandruje obrazovka svislých bílých žaluzií navržená lisabonským ateliérem Ruel (+ slideshow).

Fotografie od FG + SG

Kemp se nachází na druhé straně řeky Tejo, známé také jako Tagus, od města Abrantes.

Fotografie od FG + SG

Její dřívější zařízení byla umístěna v řadě samostatných budov mezi obytnou oblastí na jih a řekou na sever.

Fotografie od FG + SG

Schéma Atelier Rua spojuje tyto stávající budovy s dlouhou sjednocující strukturou. To vytváří nové kryté prostory v mezerách a propojující galerii, která zvyšuje celkovou plochu na 6 950 metrů čtverečních.

Fotografie od FG + SG

„Záměrem této budovy bylo obejmout zadní strany dřívějších budov a definovat novou hranici pro malé město, kde stojí, “ řekl spoluzakladatel studia Luis Valente Dezeenovi. "V jistém smyslu jeho" tekutý "tvar zabírá zbylé prostory mezi dřívějšími budovami."

Fotografie od FG + SG

"Její struktura, otevřená a propustná, umožňuje přímý a stálý vztah k zelenému okolí po celé délce budovy, " dodal.

Fotografie Miguela Manso

Severní fasáda je vyrobena z otevřené obrazovky vertikálních skleněných žaluzií se skleněnými vlákny a hadů podél, aby zabalila staré i nové prostory.

Budova je zvýšena mírně nad zem, takže je přístupná přes pozemní rampy a betonové schody, které vedou k velkým otvorům v roštech.

Fotografie Miguela Manso

Upevněné na vnější straně palubních desek vedoucích kolem základny a nahoře, žaluzie jsou rozloženy v pravidelných intervalech po celé délce fasády a rozlévají se kolem zakřivených rohů.

Fotografie Miguela Manso

„Tvoří závoj nebo obrazovku, která rámuje říční krajinu na sever, “ řekl Valente.

Fotografie Miguela Manso

Šikmé střechy starších budov se vynořily nad přízemí. V nich je umístěna recepce na západním konci a pár společných prostor pro relaxaci, hru nebo události uprostřed.

Fotografie Miguela Manso

Před těmito místnostmi je nová kavárna se základním kuchyňským vybavením a posezení pro hosty, kteří se rozlévají na nezpevněný prostor vpředu.

Fotografie od FG + SG

Koupelny, sprchy a šatny jsou umístěny dále podél sebe a tvoří bloky, které skrývají dlouhé betonové pulty propíchnuté řadou dřezů.

Fotografie od FG + SG

Více umyvadel vede podél roštové fasády před mužskými sprchami, zatímco ženská oblast koupání je zastrčena na vzdálenější východním konci budovy.

Fotografie od FG + SG

Přebalovací prostory slouží také veřejným sportovním hřištěm a návštěvníkům je k dispozici chráněná úschovna kol.

Fotografie od FG + SG

V celé budově zůstávají služby běžící podél kovového stropu odkryté. Vnitřní stěny jsou natřeny bíle nebo vlevo jako hrubý beton, aby odpovídaly podlaze.

Fotografie od FG + SG

V jiných kempech oživil Snøhetta starý norský člun, aby vytvořil kolej pro děti, a Kevin Hirth navrhl cloudovou vyhlídkovou plošinu, která se vznáší mezi stromy v Coloradu.

Projektové kredity:

Architekt: Atelier Rua Struktury: Pedro Viegas Technický tým: Luis Silvestre e Ecoperfil