Anonim

Fakulta zdravotnických věd v Zaragoze od Taller Básico de Arquitectura

Španělská kancelář Taller Básico de Arquitectura navrhla fasádu tohoto univerzitního komplexu v Zaragoze jako vrstvu překrývajících se bílých šupin (+ slideshow).

Fakulta zdravotnických věd se připojuje ke dvěma existujícím budovám fakulty na Villanueva de Gállego univerzity San Jorge, několik kilometrů od centra města, a pojme školní lékárny, ošetřovatelství a fyzioterapii.

Taller Básico de Arquitectura rozdělil zařízení do tří bloků ve tvaru písmene L, které obklopují neformální nádvoří. Do tohoto centrálního prostoru, kde jsou umístěny všechny tři vchody, vede mezera mezi dvěma strukturami.

"Tato fakulta nabízí novou krajinu bílých šupin, které vně dýchají světlo, a nabízí velkou místnost otevřenou nebi zevnitř, " říkají architekti.

Překrývající se fasádní panely probíhají podél vnějších okrajů každého dvoupodlažního bloku. Okna jsou umístěna pod každým „měřítkem“ a jsou orientována tak, aby přinesla denní světlo z jihu a východu.

Učebny a laboratoře jsou uspořádány v řadách za vnějšími fasádami, zatímco spojovací chodby vedou podél dvorních výšek, které mají exponované betonové povrchy.

Konferenční místnost, kavárna a víceúčelová část jsou také součástí, rozdělena mezi menší křídla každého bloku.

Další nedávno dokončené univerzitní budovy zahrnují knihovnu s robotickým systémem vyhledávání knih a uměleckou a architektonickou fakultu naplněnou ateliéry dvojité výšky. Zobrazit další univerzitní architekturu.

Zde je popis projektu od Taller Básico de Arquitectura:

Fakulta zdravotnická

Nová zdravotnická fakulta Univerzity San Jorge se nachází v kampusu na okraji města Zaragoza. Ačkoli se jedná o venkovský kampus, příroda v něm je vzácná. Les podél kampusu je výsledkem operace vytvořené člověkem. Okolní budovy, Fakultní a komunikační fakulta, reagují na současnou architekturu, která žije vedle této přírody.

Lékařská fakulta se připojuje k rozvoji této malé přírody, aby posílila místo, kde stávající budovy odpočívají a kde budou nové budovy. Nová fakulta není jen další budova; stává se součástí nového místa. Architektura je myšlenka jako součást nové přírody.

Stavební program je uspořádán do tří konkávních linií. Tyto bílé a zmenšené čáry se odehrávají v areálu jako součást jeho krajiny. Uvnitř jsou na dvou podlažích uspořádány učebny a laboratoře pro výuku a výzkum. Každá stupnice zachycuje světlo potřebné pro každou místnost. Rozměry a tvar místností umožňují velkou variabilitu použití. V důsledku toho je možné akademickou reorganizaci snadným způsobem. Světlo přicházející přes váhy lze ovládat, takže v místnostech lze použít digitální technologie. Menší záhyby každé řady obsahují nejvíce veřejných místností nové fakulty: jídelnu, konferenční místnost a víceúčelové místnosti.

Tři řádky ohraničují velkou místnost otevřenou nebe. Všechny přístupové chodby do laboratoří a učeben směřují k této velké místnosti. Čtverec umožňuje přístup ke třem řádkům. Čáry se na sebe dívají přes náměstí, které objevuje vnitřek tohoto minerálního komplexu. Vnitřní a vnější vztah fakulty se převrací. Konkávní vnějšek se stává nejvnitřnějším pokojem a konvexní vnitřek se stává nejvnějsím místem.

Minerální povaha této fakulty na San Jorge University nabízí novou krajinu bílých šupin dýchajících světlo na vnější straně a nabízí velkou místnost otevřenou nebe zevnitř.