Anonim

VNC House v Milos by decaArchitecture

Tento zesílený vápencový dům aténského studia decaArchitecture stojí před okrajem útesu na řeckém ostrově Miloš (+ slideshow).

Dům VNC, navržený jako rekreační dům, se vnořuje do krajiny na jižním pobřeží ostrova vedle nového sadu olivovníků a kamenného penzionu, který navrhla i dekarchitektura.

"Naše kancelář se často zabývala projekty v syrovém venkovském prostředí, kde přírodní krása místa je nejdůležitějším kontextovým prvkem, " řekl architekt Carlos Loperena Dezeenovi. „Proto bylo důležité od začátku projektu vyvinout jasnou krajinnou strategii.“

"Domníváme se, že dům je strukturou, která se místo domestikace krajiny stává její nedílnou součástí, " dodal. "Vkládáme budovu do krajiny, občas ji interpunkční a jindy v ní mizí."

Zesílená střecha hlavního domu se vynořila jako schodiště, sledující svah země. "Forma a materiální výběr střechy se týká větších geologických útvarů převládajících na místě, " řekla Loperena. "Sklony, které se rozprostírají směrem k krajině, jsou také způsobem, jak snížit hmotu budovy."

Obě ložnice a otevřený plán obývacího pokoje v domě zaujímají čtyři křídla, která se odbočují na východ a na západ a rámují řadu teras. Venkovní schodiště vede z jižní terasy do nekonečného bazénu, který se nachází hned za ním.

Mezitím je penzion na západním konci pozemku zcela ponořen pod zemí a rampové nádvoří odděluje ložnici na jedné straně s koupelnou naproti.